L'Audiència Provincial de Madrid ha condemnat la banca ha tornar les quantitats indegudament cobrades per les clàusules sòl des de la firma de les hipoteques, més interessos, al considerar-les abusives. Ho ha fet estimant íntegrament el recurs el recurs d'apel·lació interposat per l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (Adicae).

D'aquesta forma, l'Audiència de Madrid ha revocat parcialment la resolució en primera instància del 7 d'abril de 2016 del Jutjat Mercantil número 11 de Madrid en el que es refereix al pronunciament de condemna a la restitució de quantitats.

Per tant, en lloc del que es va disposar, s'haurà de comprendre totes les sumes percebudes per les entitats, sense cap mena de límit temporal. És a dir, amb aquesta sentència la retroactivitat és total.

Aquesta macrodemanda és la major acció judicial contra la banca en tota la història d'Espanya i afecta a la totalitat de les entitats espanyoles: fins a un total de 40 entitats després de les fusions, ja que en un principi es dirigia a 101.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat