El coronavirus ha fet pujar l'atur a Europa però també a Estats Units. Segons Eurostat, l'oficina d'estadístiques de la Unió Europea, la taxa d'atur ha augmentat un 6,6% a l'abril des del 6.4% a març. Però, certament, s'ha distribuït de manera desigual entre els països de la Unió. Espanya, per exemple, és un dels països que més ha patit aquesta pujada, que va augmentar a 14,8% del 14,2% del mes anterior. Alemanya es va mantenir estable amb un 3,5%, segons Eurostat.

D'aquesta manera, la Comissió Europea prediu que el PIB dels 19 països que fan servir l'euro es contraurà un 7,75% aquest any. Segons explica la CNN, els economistes atribueixen aquestes xifres a la dependència generalitzada dels programes de feina a curt termini, que alimenten a les empreses amb dificultats per retenir treballadors.

Programes d'aquest tipus han estat populars a Europa, on segons comenta la cadena i en funció de cada país és més complicat contractar i acomiadar treballadors i que molts empleats estan coberts per acords de negociació col·lectiva. I això passa amb moltíssima menys freqüència als EUA.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat