El nombre d'aturats registrats a Catalunya ha baixat en 6.720 persones el març, el que suposa una reducció de l'1,61% respecte al mes anterior i situa el total d'aturats en 411.461, ha informat aquest dimarts el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. Així doncs, Catalunya es registra com la segona autonomia on més baixa l'atur el tercer mes de l'any, essent la primera en contractes indefinits, el 21,3% d'Espanya, i la primera en creixement d'afiliats a la Seguretat Social, amb el 21% del total de l'Estat. 

En comparació amb el mateix mes de l'any passat, el nombre d'aturats registrats s'ha reduït en 34.556 persones, la qual cosa significa una caiguda del 7,75%, i en relació amb les altres comunitats autònomes, Catalunya és la segona amb una disminució major en termes absoluts respecto febrer de 2018, després de la Comunitat Valenciana, que en registra 8.910 parats menys, i seguits per Andalusia, amb una disminució de 6.541 aturats. Recordem, així, que el març ha estat marcat per la Setmana Santa, fet que ajuda a la baixada de l'atur mensual. 

En el conjunt d'Espanya, el nombre d'aturats registrats ha disminuït el març en 47.697 persones en relació amb el mes anterior (-1,37%), i la xifra total d'aturats se situa en 3.422.551 persones.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat