Atlantica Sustainable Infastructure ha tancat el primer semestre de l'any amb uns ingressos de 544,4 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 4,7 % interanual, segons ha informat la companyia.

En els sis primers mesos de l'any, la companyia d'infraestructures sostenibles va registrar un benefici de 4 milions d'euros, davant les pèrdues de 6,7 milions d'euros del mateix període de 2021. També va augmentar el seu resultat brut d'explotació (Ebitda) en un 3,7% interanual, fins als 394,4 milions d'euros, i va generar un flux de caixa disponible per a la seva distribució de 115,0 milions d'euros, un 6,7% més.

D'altra banda, la producció de la cartera d'energies renovables del grup va augmentar un 33,5% en el primer semestre de 2022 en comparació amb els sis primers mesos de l'any passat. Així mateix, la companyia assegura que ha seguit "el ritme previst d'inversions" i des de començament d'any, amb 100 milions d'euros.

Segons va indicar Atlantica, una part d'aquestes inversions són fruit del "creixent enfocament de l'empresa en el creixement a través del desenvolupament i la construcció de nous projectes". El mes de juliol passat, la firma va tancar un acord de 12 anys que permetrà a la companyia construir una subestació i una línia de transmissió que donarà servei a una nova mina a Sud-amèrica. S'espera que la subestació entri en funcionament el 2024 i que la inversió sigui d'aproximadament 11 milions d'euros.