El vicepresident del Govern i titular d'Economia, Pere Aragonès, ha avançat al ple del Parlament que preveu tancar el 2018 amb un dèficit del 0,1% del PIB, una xifra 40 vegades inferior a la del 2010, i passa dels 10.000 milions d'euros als 250 milions. D'altra banda, també ha destacat que amb els nous pressupostos es tornaria als nivells de despesa corrent de l'any 2010 en Ensenyament, Afers socials i Salut, i en aquest darrer àmbit ha afegit que la despesa real efectuada es troba "a màxims històrics" aquest any. Segons Aragonès, tot aquest increment de la despesa suposaria 1.640 milions d'euros més respecte els pressupostos del 2017.

Aragonès ha defensat l'augment de la despesa departamental en els àmbits de l'Ensenyament i Afers Socials i Treball, àmbits que ha considerat "imprescindibles" en l'estat del benestar, en un 9%, i pel que fa a Salut ha assegurat que tindrà un major increment en termes absoluts. En aquest sentit, ha destacat que aquest augment de la despesa no afectarà al dèficit, i ha assenyalat que mentre que es retorna a la despesa del 2010, prèvia a les retallades, no es retorna al dèficit d'aquell mateix any, del 4,4% del PIB, sinó que es redueix fins al 0,1%. "L'aposta del govern és molt clara", ha assegurat Aragonès.

En una interpel·lació al govern, el diputat de CatECP David Cid ha retret a Aragonès la "falta de concreció" en la "venda publicitària" de pressupostos amb només "propostes refregides". Cid ha assegurat que és un exemple més del "caos, desgovern i lentitud" del govern, i ha afirmat que "es troben molt lluny" de revertir les retallades. Així, el diputat de CatECP ha demanat a Aragonès que reconegués que els pressupostos "s'acabarien prorrogant", i ha destacat que es tractaria del novè any consecutiu en aquesta situació encara que, segons ha recordat, Aragonès "es va comprometre a no fer-ho".

Per la seva banda, el conseller d'Economia i Hisenda ha assegurat que encara que no és la seva voluntat, una pròrroga "seria evidentment tècnica", i ha recordat que el govern espanyol es troba en la mateixa situació. "La voluntat del nostre govern, com la de l'Estat, és aprovar uns pressupostos", ha assegurat. En aquest context, Aragonès ha defensat l'aposta del seu executiu per "arremangar-se" i tirar endavant els comptes.