El gegant de la tecnologia, Apple, planeja revelar tres nous models de iPhone a la tardor d'aquest any, malgrat la poca acollida que va tenir el XR al mercat i les males vendes de la seva última tanda de productes, sobretot a la Xina, que van provocar una revisió a la baixa de la seva previsió d'ingressos.

Segons les fonts consultades pel Wall Street Journal, la tecnològica es planteja llançar tres dispositius la diferència fonamental dels quals residiria en les càmeres posteriors: el d'alta gamma -similar al XS actual- comptaria amb una triple càmera, com a les gammes més baixes -com el XR- comptarien amb només dos.

Un d'aquests telèfons disposarà d'una pantalla LCD, la que Apple utilitza per als seus dispositius més assequibles, en tant que els altres dos portaran vidres OLED, que permet unes imatges més brillants i nítides. Segons el rotatiu, aquests serien els últims models amb pantalles LCD, ja que la companyia de la poma pretén que el 2020 tots disposin de OLED.

L'estratègia d'Apple sembla seguir la tendència del mercat de millorar les capacitats fotogràfiques del dispositiu. Tanmateix, arriba amb alguna cosa de retard ja que l'any passat Samsung va presentar un dispositiu amb quatre càmeres posteriors, el Galaxy A9, en tant que la xinesa Huawei -que li està arrabassant una quota important del públic asiàtic- va llançar un altre amb tres.

Les mateixes fonts asseguren que Apple està estudiant la competència xinesa per intentar conquerir de nou al mercat, amb la possibilitat d'integrar als seus telèfons una doble targeta d'identificació d'abonat. D'altra banda, per reduir costos, la companyia està plantejant-se eliminar algunes funcions dels seus models de 2019: com per exemple, el "force-touch", que discrimina la pressió que rep la pantalla per a funcions específiques.