Aparcar a l'aeroport del Prat, en moltes ocasions, pot sortir més car que els mateixos vols. Segons un estudi de la plataforma AirHelp, el pàrquing de l'aeroport barceloní és dels més cars de tot l'Estat.

Les diferències de preu entre deixar el cotxe una setmana a l'aeroport de Palma de Mallorca (44 euros) i fer-ho al Prat (88 euros) és just del doble. Barcelona, Eivissa i les Illes Canàries són els aeroports més cars d'Espanya, mentre que Mallorca, Melilla, Alacant i Sevilla són els més econòmics. L'aeroport madrileny de Barajas se situa també entre els més barats de l'Estat i surt 20 euros més barat que el de la capital catalana.

Preus aparcament aeroport

Es tracta de tarifes oficials amb què Aena vol aconseguir més ingressos extres. Els preus formen part de l'estratègia que està duent a terme la companyia que pretén expandir els serveis comercials i explotar la gestió dels aparcaments.

La voluntat de l'estudi d'AirHelp és "alertar als passatges aeris que a l'hora de reservar un vol i triar una destinació s'han de tenir en compte altres costos importants com pot ser el de l'estacionament del vehicle, ja que en moltes ocasions el preu pot ser superior al del mateix vol". Per això, recomana optar per alternatives i reservar la plaça d'aparcament sempre amb antelació. Portals com Aparca&Go i Park&fly permeten estacionar des de 5 euros al dia al Prat.