Més inversió a Catalunya. La multinacional americana de software per a empreses VMware invertirà 100 milions de dòlars -l'equivalent a 88,7 milions d'euros- els pròxims cinc anys a Barcelona per obrir-hi un centre de vendes digital que generarà 250 llocs de treball. La companyia ha anunciat en un comunicat l'obertura d'aquest Digital Sales Centre, que s'encarregarà de fomentar el talent tecnològic a Europa, l'Orient Mitjà i l'Àfrica.

En primera instància, el centre, que s'ubicarà al districte de negocis 22@ i crearà 120 llocs de treball, que arribaran fins a 250 en aquest termini de cinc anys. Dirigit per Angus McGeachie, director sènior del Digital Sales Centre EMEA (Europa, Orient Mitjà i l'Àfrica), el centre de Barcelona es dedicarà a la formació per a diferents departaments de la companyia com el comercial, el del canal, els serveis professionals, i el desenvolupament de negoci de solucions diverses.

Aquesta nova seu permetrà a la firma "prestar un millor assessorament als clients i ampliar les perspectives professionals dels seus treballadors, gràcies en part a la formació contínua de la VMware Sales Academy", segons explica l'empresa en un comunicat. Així, la companyia pretén convertir el lloc "en l'epicentre dels negocis definits per software a tota la regió EMEA" i "la casa de la innovació per a la nostra organització de vendes".

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha qualificat d'"una gran notícia per a Catalunya" que la multinacional estableixi un nou centre de Barcelona i ha destacat que la companyia "és un actor imprescindible en l'onada de transformació tecnològica que estem vivint".

Segons el seu parer, projectes com aquest "contribueixen a consolidar Catalunya com un dels hubs més potents d'Europa per a empreses tecnològiques atès que comptem amb el principal actiu que ho fa possible: el talent". L'agència per a la competitivitat de la Generalitat, ACCIÓ, ha donat suport al projecte d'inversió de VMware.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat