La multinacional del comerç electrònic Amazon ha venut el seu centre logístic del Prat de Llobregat (Baix Llobregat), situat al costat de l'aeroport, al fons sobirà de Corea del Sud, segons ha informat aquest divendres TV3. La companyia nord-americana, que continuarà al centre com a llogater, feia mesos que buscava comprador per a unes instal·lacions que compten amb més de 150.000 metres quadrats de superfície, i que ha convertit en el seu principal centre distribuïdor al sud d'Europa.

TV3 ha apuntat que l'adquisició de la parcel·la i les instal·lacions d'Amazon al Prat és la primera inversió en el mercat immobiliari espanyol que realitza el fons sobirà de Corea del Sud. L'Institut Català del sòl (Incasòl), organisme que depèn de la Generalitat, va adjudicar a Amazon la parcel·la ara venuda a final de 2015 per un import d'uns 30 milions d'euros, i que amb les inversions fetes posteriorment per l'empresa de distribució, es valora per uns 170 milions d'euros. El gegant del comerç electrònic compta a Catalunya amb altres centres logístics com els de Martorelles (Vallès Oriental), Castellbisbal i Barberà del Vallès (Vallès Occidental). 

Amazon no marxa

La venta del centre logístic del Prat no és una decisió aïllada d'Amazon, sinó que forma part del seu model de negoci. Amazon no marxa de Catalunya, continuarà operant-hi com a llogater, de la mateixa manera que també està fent amb altres dels seus centres com la meganau que té a Sevilla, que també canviarà de mans, comprada per Goodman Real Estate, segons ha avançat El Confidencial

El fet que una empresa com és Amazon s'instal·li en un terreny i hi inverteixi en capital i maquinària, aporta un valor afegit que és altament atractiva pels inversors.