Logo Banc Sabadell Economia
Logo Banc Sabadell Economia

Alfred Smart és la solució creada per digitalitzar tots els espais on vivim i treballem. Per fer-los millors, més eficients energèticament, més segurs i més còmodes per a les persones a través d’una tecnologia all-in-one que s’adapta a tot tipus de llars. Gràcies a això, aquesta start-up catalana està marcant un abans i un després en la vida dins de cases i edificis. Daniel Batlle i Manuel Berja van crear Alfred Smart l'any 2017. L'start-up, que va començar amb dues persones, ara compta avui amb més de 50 treballadors entre les oficines de Barcelona i Madrid. Aquest 2022, l’empresa de tecnologia ja ha doblat la facturació aconseguida en l’any 2021 i continua creixent. Fa un any, Alfred Smart va signar un acord amb la multinacional Grupo Amper per tal d’arribar, no només a projectes nacionals, sinó també ampliar el mercat a noves perspectives internacionals i convertir-se en un referent en Smart Home dins i fora del nostre país.

Cinc beneficis: des de la sostenibilitat fins a l'estalvi

D'una casa o espai intel·ligent, podem destacar els 5 beneficis més importants en transformar la teva llar en una Smart Home: Sostenibilitat i eficiència energètica. Cada cop som més conscients de la necessitat de millorar la sostenibilitat de tots els espais. I, alhora, d’estalviar en energia a les nostres llars i edificis per poder construir un demà millor; gràcies a la monitorització de consums i la gestió en remot s’aconsegueix optimitzar els consum, arribant a un estalvi energètic de fins al 30% a la factura de subministraments. "La tecnologia adapta la il·luminació, temperatura i depesa de llum als teus hàbits dins l’App", assegura Batlle; seguretat. Un 51% dels usuaris se senten més protegits tenint una llar connectada. En el cas d'Alfred Smart, no només aporten una solució de seguretat per evitar robatoris, sinó també per evitar els accidents domèstics més comuns. Això marca la diferència amb qualsevol tipus d’alarma convencional del mercat. A més, els sensors intel·ligents permeten donar l’alerta en temps real detectant, per exemple, l’encesa d’una llum en un habitatge buit o consums de subministres superiors als normals.

En una casa intel·ligent Alfred Smart, gràcies als sensors de moviment, soroll, entre d'altres, reps un missatge al teu mòbil en cas que es detecti presència, així com de qualsevol fuga de gas, fum, inundació, etc; comoditat tot l’any. Poder controlar, en qualsevol moment del dia i des de qualsevol lloc, la temperatura, la il·luminació de casa teva o poder obrir la porta de casa i enviar còpies de claus amb el mòbil és guanyar en qualitat de vida.

AlfredSmart Siri controlveu
AlfredSmart Siri controlveu

També cal tenir en compte l'aspecte econòmic. Estalvi de temps i diners són dues premisses. Una Smart Home t’ajuda a estalviar en energia i gaudir de més temps per a tu. "Amb el consum de la llar monitoritzada, casa teva controlarà el subministrament d'aigua, llum i gas, i t'avisarà quan s'està arribant a pics màxims de consum", argumenta Batlle. I per acabar, estar informat les 24 hores del dia. Així doncs, tenir una Smart Home és tenir la informació de tot el que passa a casa teva al palmell de la mà, a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. Amb una casa intel·ligent Alfred Smart tens accés al registre d'entrades i sortides de casa teva, avisos d'alarmes, càmeres de la casa, control dels sistemes de climatització, llums. És a dir, el control en remot unificat de tota la casa en una única App al mòbil.

Inversió inferior a l'1% del cost de l'habitatge

Cada vegada més, aquesta idea de llar penetra en l'imaginari col·lectiu de la societat. Alfred Smart és la solució que arriba per "democratitzar la tecnologia dins de tots els espais, independentment de la seva antiguitat, metres quadrats, situació. La nostra tecnologia té solucions tant pel client particular, que vol convertir la seva casa en intel·ligent, com per grans grups propietaris d’edificis de lloguer, oficines, hotels o apartaments turístics", afegeix Batlle. I trenca tòpics: "Contràriament al que passava abans, que la casa intel·ligent era una tecnologia molt costosa, difícil d’instal·lar i pensada per cases grans, Alfred Smart presenta ara una solució assequible de tecnologia per a tot tipus d’espais, per menys del 1% del cost de l’habitatge". Amb l’avantatge de ser una tecnologia inalàmbrica que s’instal·la sense obres ni reformes i és ampliable en qualsevol moment.

A més, el client cada vegada coneix més el servei. En el cas de B2C, dels particulars, el client busca comoditat, seguretat i estalvi. Pel que fa a B2B, les empreses immobiliàries busquen una solució integral, clau en el pany, que doni valor afegit a la seva oferta inmobiliaria o de turisme i que impulsi la sostenibilitat de l’edifici i el seu dia a dia. A B2B l’objectiu és doble: millorar la experiència del client i optimitzar els costos operatius. Per gestionar actius immobiliaris és molt important l’automatització de processos que ofereix la solució d’Alfred Smart, permetent el self-checkin dels clients, la monitorització de consums de grans carteres, la comunicació digital amb els inquilins, entre d'altres.

En definitiva, l’objectiu d’Alfred Smart és, en l’exemple concret que dones, millorar la seguretat de les cases i actius immobiliaris. Per això, combina diferents sensors que aporten una solució més completa i potent que no només una alarma de seguretat i, a més, sense quotes mensuals. La tecnologia Alfred Smart evoluciona any rere any per liderar la transformació digital dels espais amb una tecnologia molt innovadora i potent a un cost per totes les butxaques. Una mateixa tecnologia Smart és diferent segons les necessitats del espai i de les persones que l’utilitzaran. Compartint els mateixos objectius de seguretat, qualitat de vida i sostenibilitat, en el mercats de lloguer i de hotels i oficines ens centrem en reduir els costos operatius de l'activitat i donar la millor experiència al client en aquests espais, afegint-hi valor. Els clients s'han acostumat a l'immediatesa, com es el exemple de Glovo, Cabify o Netflix, quan demanen un servei de taxi, menjar o veure una sèrie i gràcies a Alfred Smart els hotels, els lloguers o els apartaments turístics poden tenir la mateixa experiència que sectors que ja han adoptat la digitalització.

AlfredSmart monitoritzacio consums
AlfredSmart 

Catalunya, pionera

Catalunya és un dels territoris on més es valora la implantació de la casa intel·ligent. Aquí la predisposició per instal·lar la tecnologia Smart és el doble que en d’altres zones de l’Estat. Fent un paral·lelisme amb les revolucions que la innovació tecnològica està portant al nostre dia a dia, et diria que Alfred Smart és el Tesla dels espais. Perquè la digitalització fa que el futur dels espais sigui ja pressent. "En la nostra experiència, la demanda d’aquestes funcionalitats és cada cop més gran. La possibilitat de canviar la temperatura de la casa a distància, no dependre de unes claus físiques o saber quin es el consum diari energètic de casa té més valor per les persones. En aquest sentit, ha estat clau per la presa de decisió final dels nostres clients tenir showrooms a Barcelona i Madrid, per experimentar de primera mà els beneficis i la facilitat d'ús de la tecnologia Alfred Smart", conclou Batlle.