Aigües de Barcelona es reestructura amb l'horitzó posat al 2030 amb l'objectiu d'avançar davant dels reptes en l'etapa actual, abordar la reconstrucció i donar una empenta al pacte social. En aquest marc, el consell ha situat Rubén Ruiz com a director general i número dos de la companyia per darrere el conseller delegat, Albert Martínez Lacambra. De Rubén Ruiz, que fins ara havia ocupat el lloc de director d'operacions a Suez España, dependran cinc sotsdireccions generals d'àrees clau de l'empresa, com ha acordat el consell d'aquesta companyia en una reunió feta aquest dimecres.

En concret, David Marco liderarà la direcció de transformació i control del negoci; Carmen Piñán serà la directora de Comunicació i Clients; María Salamero serà al capdavant de la direcció de Relacions Institucionals, Acció Social i Responsabilitat; Xavier Iraegui serà el director d'Operacions; i Ana Maresca comandarà la direcció de Governança i Regulació. La nova cúpula d'Aigües de Barcelona, en la qual Albert Martínez continua com a conseller delegat, és més paritària i avança en renovació generacional.

Nou model organitzatiu

Sota aquestes àrees, l'empresa ha definit un nou model organitzatiu que es basa en quatre pilars: el pacte social, ja que es juga per una recuperació sostenible, compartida i equitativa; el compromís amb la ciutadania, fomentant la implicació social, el diàleg i la transparència amb els clients i ciutadans; l'excel·lència operativa, com a garantia de competitivitat i sostenibilitat en el mig-llarg termini, i la transformació, digitalització i innovació, "que ens permeti ser referents en el cicle integral de l'aigua gràcies a la diferenciació i la digitalització, incorporant la dada com a element clau de les nostres decisions."

La companyia —controlada en un 70% per Agbar i en la qual també participen l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Criteria (La Caixa), amb el 30% restant— vol "avançar en la transformació del model de la companyia" i "contribuir als reptes i propòsits del Pla Estratègic d'Aiguas de Barcelona 2030". Aquests passen per "potenciar l'equitat, millorar la qualitat de vida de les persones i contribuir a un ecosistema urbà, sostenible, resilient i pròsper".

 

Imatge principal: Junta d'Accionistes d'Aigües de Barcelona. Foto: Europa Press / Arxiu