Aigües de Barcelona (Agbar) ha substituït tota la seva flota urbana de l'àrea metropolitana de Barcelona (AMB), formada per 132 vehicles, per cotxes elèctrics, el que la converteix en l'empresa amb un nombre més gran de vehicles electrificats d'aquesta àrea.

El director general d'Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha explicat al saló Automobile Barcelona que l'estratègia de desenvolupament sostenible de l'empresa es basa en la millora de la qualitat de vida de les persones en els àmbits en què treballa i per això, ha fet una aposta per la reducció d'emissions i soroll en l'entorn urbà.

A tancament de l'any passat, l'empresa disposava d'un total de 87 vehicles 100% elèctrics i més de 90 punts de recàrrega a les seves instal·lacions, i a finals d'aquest any es preveu que s'assoleixin els 132 que hi ha en total a la flota urbana.

Una reducció de 38.000 litres de dièsel

Escudero ha detallat que, amb la substitució d'aquests 132 vehicles, la companyia contribueix a una reducció d'uns 38.000 litres d'estalvi en combustible dièsel a l'any i al voltant de 105 tones d'emissions de CO2. També ha explicat que la seva flota de vehicles és més àmplia, però han decidit començar per la que circula per l'àrea urbana, amb la intenció d'anar incrementant el nombre de cotxes elèctrics a mesura que surtin al mercat models que donin resposta a les seves necessitats operatives fins i tot aconseguir substituir la flota sencera.

En aquesta línia, ha concretat que inicialment es va començar amb models petits de Peugeot, per incorporar-se'n després altres de Renault i recentment també la furgoneta i-NV200 de Nissan, que es fabrica a la planta de Barcelona. A més de la substitució dels vehicles, la companyia ha fet una inversió en adaptar les seves instal·lacions per implantar sistemes de recàrrega, que ha suposat fins ara una inversió de 350.000 euros i assolirà uns 500.000 al final del procés.