El president d'Agbar, Àngel Simon, ha explicat que la companyia té previst invertir 50 milions d'euros en els pròxims dos anys per potenciar la seva divisió d'agricultura, oferint un servei d'assessoria a agricultors.

En declaracions als mitjans després d'una conferència aquest dimarts a Esade, Simon ha advocat per promoure aquesta línia de negoci amb la intenció d'impulsar una "cartera empresarial equilibrada" per Agbar entre els tres elements que la configuren: indústria, ciutat i agricultura, que avui dia tenen un pes del 70%, el 20% i el 10%, respectivament.

Augmentar la proporció que representa l'agricultura en aquest 'mix' és l'objectiu que el directiu es marca per als propers deu anys, en els quals espera haver-se convertit en proveïdor d'aquesta activitat econòmica i no només treballar a través de concessions com fa ara.

Aquesta aposta s'emmarca en la voluntat d'Agbar d'"anticipar-se" a les conseqüències que pot tenir el canvi climàtic, com a inundacions i sequeres extremes.

El directiu ha defensat que la companyia ha de garantir el seu desenvolupament sostenible amb la cooperació entre el sector privat i el públic com a element bàsic, i també ha d'establir una relació directa amb els ciutadans, ja que s'ha passat de "les tres 'P' a les quatre: de la participació públic-privada a la participació públic-privada i persones".

Crítica als impostos

El president executiu d'Agbar ha criticat els elevats impostos amb els quals considera que es grava el subministrament d'aigua, que ha detallat que representen el 77% de la factura que percep el consumidor i que només el 33% restant és la quantitat que rep aquest per la prestació del servei.

En aquest mateix sentit, ha defensat que l'empresa subvenciona el 33% a les famílies que no poden pagar pel servei bàsic que l'empresa ven, mentre que ha recalcat que "no hi ha cap administració que subvencioni res a aquestes".

"Mai hem tallat l'aigua a aquelles famílies que per motius de pobresa no la podien pagar", ha sostingut.

Simon ha explicat que la companyia ha dut a terme aquesta pràctica "sempre", però que a partir del 2012 va començar a aplicar de manera reglada a través d'acords amb els ajuntaments i diverses entitats socials, per la qual cosa avui dia l'empresa eximeix de pagar a aproximadament 16.400 famílies, que representen un total de 50.000 persones.