L'Aeroport del Prat ha experimentat un increment del 16,1% en el primer trimestre del 2016 amb un total de 8,5 milions de passatgers, un creixement superior al del conjunt de la xarxa d'Aena (+14,4%) i del primer aeroport de l'Estat espanyol en nombre de passatgers, Madrid-Barajas (+11,9%). Respecte al mes de març del 2015, l'aeroport barceloní va transportar més de 3 milions de passatgers, un 69% dels quals en vols internacionals en destinacions a l'alça com Amèrica Llatina i Carib, Orient Mitjà i Amèrica del Nord. És més, el nombre d'operacions també va augmentar un 7,8% respecte al mateix mes de l'any passat fins a arribar a 23.379 enlairaments i aterratges. Per la seva banda, els aeroports de Girona-Costa Brava i de Reus van tancar març amb un 10,1% i un 6,1% més de passatgers, respectivament.

El flux de passatgers del primer trimestre a Barcelona representa un 20% del total de la xarxa d'Aena, només per darrere de l'Aeroport de Madrid-Barajas amb quasi 11 milions de passatgers entre gener i març. L'Aeroport de Gran Canària completa el pòdium amb 3,3 milions d'habitants. En quart i cinquè lloc se situen els aeroports de Tenerife Sud i Màlaga.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat