ACS i Atlantia van tancar a última hora de dimarts un acord per prendre juntes el control del grup de concessions Abertis, segons informa Reuters citant fonts coneixedores del procés. El grup que presideix Florentino Pérez i la firma italiana controlada per la família Benetton han pactat constituir una aliança d'empreses a través de la qual compraran Abertis. La companyia conjunta consolidarà en els comptes d'Atlantia, firma que designarà també el seu conseller delegat, segons les esmentades fonts. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha acordat suspendre "cautelarment i amb efectes immediats" la cotització d'ACS i Abertis, segons ha informat el supervisor del mercat.

L'acord posa així fi a la 'batalla' d'OPA's que ACS i Atlantia deslliuraven per Abertis des de fa mesos. Així mateix, el pacte evita, al principi, el plantejament inicial de les dues companyies quan van decidir desistir en la licitació i emprendre una negociació per buscar una solució negociada, que passava per repartir-se la cartera de 8.600 quilòmetres d'autopistes que Abertis gestiona a Espanya i uns altres sis països.

A més, amb la solució negociada, ACS i Atlantia s'abarateixen l'operació i eviten l'esforç financer a què s'haurien vist acostades en cas d'emprendre una guerra de OPAs per Abertis. De moment, Atlantia ja havia posat a sobre de la taula 16.341 milions d'euros per aconseguir la companyia d'autopistes i ACS, a través de la seva filial alemanya Hochtief, 18.600 milions d'euros.

La solució salomònica en la licitació per Abertis seria així mateix del grat del govern espanyol ja que garantirà que el grup mantingui la seu a Espanya.