Els contribuents ja poden accedir des de avui divendres a les seves dades fiscals del 2018 per tenir la informació necessària per fer la declaració de la renda. Les dades es poden obtenir a través de la web de l’Agència Tributària o de la App “Agencia Tributaria”

La campanya de la renda comença el 2 d’abril, dia en que es podran començar a presentar les declaracions de la renda i de patrimoni ja sigui per internet o per telèfon. Els contribuents que vulguin que l’Agència Tributària els truqui per fer la declaració han de demanar cita prèvia a partir de l’1 d’abril per telèfon (901 12 12 24 / 91535 73 26 i 901 22 33 44/ 91 553 00 71) o per internet.

Els contribuents que prefereixin fer els tràmits a l’Agència Tributària de forma presencial o mitjançant entitats col·laboradores poden presentar la declaració a partir del 14 de maig. Si el resultat és a retornar i es vol fer a través d’un compte bancari, el termini acaba el 26 de juny. Per a la resta de casos, és l’1 de juliol.

A qui li surti a pagar, podrà fraccional el pagament. Un primer pagament del 60% del total en el moment de presentar la declaració, i la resta s’haurà d’ingressar abans del 5 de novembre.

Aquestes són algunes de les novetats de la campanya de la renda del 2018:

  • Queda suprimida l'anomenada predeclaració en paper perquè aquests documents provocaven en ocasions duplicitats que retardaven el pagament quan hisenda havia de retornar .  
  • Queden exempts de pagar IRPF aquells persones que ingressen fins els 14.000 euros anuals
  • No tenen obligació de presentar la declaració els contribuents que ingressin fins a 22.000 euros anuals d’un sol pagador, ni els que tenint més d’un, no rebin dels secundaris més de 1.500 euros.
  • Queden exemptes de tributar les prestacions per maternitat i paternitat.
  • Augmenten les deduccions per maternitat. Fins a 1.000 euros per despeses de guarderia de fills de fins a 3 anys.
  • Augmenta fins a 600 euros la deducció per cada fill addicional en les famílies nombroses.
  • Quan als autònoms, el model de declaració inclou dues noves caselles per reflectir les despeses de subministres i manutenció deduïbles dels autònoms que treballen a casa.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat