La concessionària d'autopistes Abertis ha acordat aquesta tarda, en una reunió extraordinària del seu consell d'administració, traslladar la seva seu social de Barcelona a Madrid.

En una comunicació a la CNMV, el grup català ha justificat aquesta decisió davant de "la inseguretat jurídica generada per l'actual situació política a Catalunya", amb referència a la possibilitat que el Parlament aprovi aquest dimarts una declaració unilateral d'independència.

En la nota, Abertis aclareix que el consell d'administració ha aprovat "per unanimitat" aquest trasllat de la seu social "mentre es mantingui aquesta situació".

Abertis, que té el seu domicili social a Barcelona, se situarà ara al número 39 del passeig de la Castellana de Madrid, on està el seu edifici corporatiu a la capital espanyola.

L'empresa explica que adopta aquesta decisió "per mantenir l'operativa normal de la companyia i amb la finalitat de protegir el conjunt dels interessos generals de la mateixa". També aclareix que l'acord no afecta les societats del grup que presten els seus serveis exclusivament a Catalunya, i fonts del grup han aclarit a Efe que no comporta tampoc moviment de personal.

D'aquesta manera, Abertis se suma a la llista de cotitzades catalanes que ja han acordat el trasllat del seu domicili social fora de Catalunya per prevenir una possible declaració d'independència

Cellnex també marxa

Cellnex Telecom segueix els passos del seu principal accionista, Abertis, i també trasllada la seu social de Barcelona a Madrid. El consell d'administració de l'empresa de telecomunicacions s'ha reunit de forma extraordinària aquest dilluns per la tarda i ha acordat canviar el domicili social per la situació "que es pot mantenir a curt i mig termini".

La modificació es fa mentre "aquesta situació es prolongui". Fins ara, estava a la Zona Franca (avinguda del Parc Logístic, 12) i a partir d'ara serà al carrer Juan Esplandiú de la capital estatal. La decisió del consell no inclou les societat del grup que presten els seus serveis només a Catalunya i té com a objectiu "assegurar la plena i normal operativa de la companyia en relació a tots els seus grups d'interès".