Abertis ha assegurat que no creu que el Govern estigui donant "cap tipus d'ús polític" a la venda d'Hispasat per influir en la batalla de OPAs oberta entre ACS i Atlantia per aconseguir el control del grup de concessions. Així ho ha dit el nou primer executiu de la companyia, José Aljaro, en referència mentre està portant el Ministeri d'Energia autoritzar l'augment de participació d'Abertis en Hispasat des del 57% fins al 90,7% del capital, prèvia a la seva posterior venda a REE.

"Estem parlant d'un Ministeri on treballen professionals i no dubtem de la professionalitat del ministre i que actua de bona fe", va indicar amb referència al ministre d'Energia, Álvaro Nadal. En aquest sentit, el directiu d'Abertis va detallar que Energia va considerar que era "incompleta" la documentació que el grup va remetre perquè l'autoritzés a prendre el 33% d'Hispasat que el maig de 2017 va acordar comprar la francesa Eutelsat.

En l'actualitat, el grup de concessions assegura treballar amb el Ministeri per presentar tota la documentació i poder aconseguir l'autorització. Segons va detallar, Energia va reclamar "més informació sobre la transacció i sobre els plans per a Hispsat posteriorment a aquesta operació".

"Aquesta informació ja s'està preparant", assegura Aljaro, que va descartar que això estigui "frenant" el procés de OPAs. "No crec que hi hagi cap tipus d'ús polític amb l'assumpte d'Hispasat", va sentenciar.

"La voluntat és vendre Hispasat"

Així mateix, i pel que al procés de OPAs es refereix, el director general d'Abertis va assegurar que el grup va començar els contactes amb REE tendents a la venda d'Hispasat fa un any, el gener de 2017, mesos abans que s'iniciés la batalla d'ofertes per l'empresa.

"La voluntat és vendre'l", va assegurar. "Es tracta d'una decisió estratègica de la companyia, ja que es tracta d'únic actiu que ens queda que no és del negoci d'autopistes". Per a això, l'empresa l'ha desconsolidat ja dels seus comptes i l'ha classificat com a "actiu disponible per a la venda", però va reconèixer que REE encara no ha presentat una oferta vinculant per l'operador.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat