Abertis ha adquirit un 33,69% d'Hispasat per 302 milions d'euros, el que representa una valoració per sota del passiu reconegut del balanç de la companyia que dirigeix Francisco Reynés. Amb aquesta operació Abertis controlarà el 90,74% del novè operador de satèl·lits del món. Aquesta transacció està subjecta a l'aprovació del Consell de Ministres i s'espera que es tanqui durant la segona meitat d'aquest any.

Hispasat, líder en la distribució de contingut, té sis posicions orbitals i vuit satèl·lits operatius i va generar 229 milions d'euros en ingressos i 175 milions d'EBITDA el 2016. Durant el 2017, ha incrementat la seva flota amb el llançament d'un satèl·lit i té programats dos llançaments més.

El sector públic espanyol té part de les accions d'Hispasat, concretament, la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) en té el 7,41% i el Centre pel Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) l'1,85%.

Fins ara Abertis tenia el 57,05% de les accions del novè operador de satèl·lits del món. De fet, la companyia dirigida per Salvador Alemany va aconseguir el control d'Hispasat el 12 de novembre del 2013, quan va incrementar la seva participació accionarial.