El congrés del mòbil a Barcelona, el Mobile World Congress (MWC), inaugura una nova edició demà, dilluns 26 de febrer, que s'allargarà fins el dijous 1 de març, enguany sota el lema “Creating a better future”. Un congrés que porta les novetats de les grans companyies tecnològiques i també dona a conèixer les empreses més petites. Tot un repte pel sector de la innovació i per la ciutat de Barcelona, que acollirà, enguany, més de 108.000 assistents i 2.300 expositors, en què hi seran representats 208 països d’arreu. 

Aquesta edició, però, posa el focus sobretot en la Intel·ligència Artificial (IA), el disseny i la fotografia. Les grans de la tecnologia competeixen en un congrés en què la mirada està posada a les seves exposicions, i la carrera per  fer-se ombra l'una a l'altra queda latent durant tota la jornada. Quines són les novetats més esperades per aquesta edició?

1. Samsung i el Galaxy S9

Sense l’ombra d’Apple al congrés, l’empresa sud-coreana Samsung, és l’estrella de l’esdeveniment. Com ja avançàvem fa unes setmanes, enguany la novetat serà el Galaxy S9, que presentarà en una presentació especial, Unpacked, la vigília de començar el congrés. Segons va filtrar fa uns dies el diari alemany Win Future, l’S9 tindrà 5,8 polzades de pantalla i la versió plus - S9+ - en tindrà fins a 6,2. En destaca la resolució QHD +, de 1.440x2.960 píxels.

D’altra banda, el processador variarà segons la regió on es comercialitzin, però a Europa integrarà un xip Exynos 9810 de vuit nuclis, i una memòria de 64GB.

La càmera és un dels plats forts de la novetat. Només la versió Plus tindrà un doble sensor a la part posterior, ambdós de 12 megapíxels; el model estàndar n’integra només un. A la part frontal, els dos tindran una lent de 8 mpx.  També comptarà, entre moltes altres prestacions, amb un escàner d’iris, reconeixement facial i d’empremptes dactilars.

2. L'assistent personal de Google

Des que Google va anunciar la seva nova aposta, el Google Assistant, una espècie d’assistent personal que pot fer coses només demanant-li per veu, s’espera que utilitzi el MWC 2018 com una plataforma per donar-lo a conèixer.

De totes maneres, també hi ha rumors que es podria veure la versió renovada del Google Home que ja va presentar fa mesos, però els experts aposten més pel Google Assistant.

google home

3. Novetats al món Xperia de Sony

La manufacturera japonesa Sony ja ha llançat tres dels sis nous smartphones que té preparats per aquest 2018. Per tant, per al Mobile s’esperen les tres novetats restants: l’Xperia XZ Pro, l’Xperia XZ2 de 5,8 polzades i l’Xperia XZ2 Compact de 4,6 polzades.

De totes maneres, l’empresa ha assegurat una conferència exclusiva el primer dia de congrés, sense revelar què hi donarà a conèixer. Mitjançant les xarxes socials, Sony ha deixat entreveure que veurem canvis en el seu disseny clàssic Omnibalance. Sembla a ser que els primers Xperia del 2018 mantindran la resistència a l’aigua, però s’espera una reducció dels marcs de les pantalles.

4. Nokia, carregat de sorpreses

Nokia va ser una de les protagonistes a l’última edició del MWC amb la renovació del seu model clàssic Nokia 3310, tot i que no aportava massa novetats, però els va sortir molt bé.

Enguany, s’ha filtrat que podria presentar el Nokia 1, un possible candidat a arribar amb l’Android GO, o el Nokia 4 i el Nokia 9. Tot i això, el que es comenta pel sector és que el que té més possibilitats de presentar-se és el Nokia 7 Plus, una remodelació “de luxe” del Nokia 6.

A més, Nokia ha fet una clara aposta per la tecnologia 5G, en què de segur hi dedicarà un gran espai en aquest MWC. 

5. El #Backto5 d'ASUS

Asus, la gran companyia d'innovació tecnològica amb seu a Taiwan, ja va anunciar fa uns mesos que té preparat un nou llançament per l'edició del MWC 2018: una nova versió del seu smartphone ZenFone, el ZenFone 5. Ho ha publicat diverses vegades a través de Twitter, demanant un "save the date" (guardeu la data) pel dia 27 de febrer, en què el presentarà formalment als assistents. 

Tot i que la companyia ha revelat insistentment el nom del model, encara no se saben les novetats ni les característiques que ens portarà la de Taiwan amb aquest ZenFone 5.