El registre d'autònoms per demanar ajuts del Govern ha rebut més de 16.114 sol·licituds en el primer matí en marxa, segons assegura el Departament de Treball, encarregat de gestionar l'eina. El tràmit s'obre avui i es podrà fer fins al 7 de desembre i es tracta d'un procés "simplificat" per accedir a futures convocatòries de subvencions extraordinàries. 

Els autònoms han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia. De fet, el Govern va plantejar la setmana passada dos pagaments més d'ajudes durant la primavera.

Bon funcionament del sistema

Segons la Generalitat, la tramitació de peticions per accedir a les ajudes –que encara no se sap quina dotació pressupostària total tindran– ha funcionat correctament. A diferència de la convocatòria anterior, l'ordre d'arribada de les sol·licituds d'inscripció no atorga preferència, per tant, la inscripció a la plataforma es pot fer durant tot el termini.

Després de dos dies de problemes informàtics i de col·lapse en el web per sol·licitar-les a principis de novembre, la problemàtica va acabar amb la cúpula del Departament de Treball cessada i amb la Generalitat havent de replantejar-se el sistema per concedir les ajudes.

Meritxell Budó, la consellera de la Presidència, va destacar la setmana passada que la finalitat d'aquest nou sistema és "respondre amb agilitat i rapidesa i que s'hagin de complir els menors tràmits possibles".