Amb motiu del Primer Dia Mundial del Ximpanzé, destinat a conscienciar la gent sobre la necessitat de preservar aquesta espècie, el Zoo de Barcelona inaugura aquest dissabte, dia 14 de juliol, una exposició sobre aquests primats: Fundació Jane Goodall, protegint els ximpanzésEs podrá veure fins a finals de setembre.

chimpanzee 871296 1920

El Dia del Ximpanzé se celebra en record del 14 de juliol de 1960, quan Jane Goodall va arribar a Gombe, a Tanzània, per estudiar els ximpanzés. Més tard es convertiria en una de les grans defensores dels primats. La jornada de defensa dels ximpanzés al zoo de Barcelona comptarà amb la participació d'organitzacions com la Fundació Mona, SOS Primates o l'Associació d'Amics de Tacugama, un santuari de simis de Sierra Leone.

ximpanzés pixabay

La inauguració tindrà lloc a les 11h i a les 11h30 hi haurà una taula rodona en què les organitzacions que convoquen l'acte presentaran la seva tasca.

Jane Goodall s'ha convertit en tot un emblema de la defensa dels primats, i fins i tot va rebre el Premi Internacional Catalunya el 2015. La tasca de Jane Goodall (Londres, 1934), malgrat tot, no ha estat exempta de crítiques. Alguns etòlegs li critiquen el seu antropomorfisme i l'acusen d'haver interpretat el comportament dels ximpanzés amb base a paràmetres humans. Per altra banda, apunten que el fet d'haver subministrat aliments addicionals per atreure als ximpanzés podria haver alterat els seus comportaments habituals, i que, per tant, els comportaments descrits poden no haver estat els habituals. A més a més, alguns africans i africanistes han criticat durament la relació establerta entre Jane Goodall i les poblacions africanes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat