El periodista Xavi Freixes té un nou encàrrec aquest estiu. Serà el presentador del magazín El Matí de Catalunya Ràdio aquest estiu en substitució de Mònica Terribas. Així ho ha comunicat el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en una entrevista a l'ACN, en què també ha concretat que de cara als mesos d'estiu es mantindrà l'aposta d'altres anys de combinar programació en directe i programes gravats.

Freixes, col·laborador d'El Nacional

Xavi Freixes és col·laborador d'aquest mitjà des del passat mes de febrer en una secció pròpia, 'L'entrevista', en què ha tingut converses amb personalitats diverses: des de polítics, com Anna Gabriel i Joan Tardà; psicòlegs, com Rafael Santandreu; fins a escriptors, com José Luis Gallego.

El periodista compta amb una llarga trajectòria professional, especialment a la ràdio, mitjà on ha treballat recentment presentant L'oracle, a la mateixa emissora pública catalana, i La Nit a RAC1 (RAC1), entre molts altres formats.

Catalunya Ràdio a l'estiu

Una de les apostes de Catalunya Ràdio per la programació matinal serà Líquids de Xavier Graset. Pel que fa a les tardes, l'emissora pública optarà per un programa d'entreteniment que mantindrà els principis de l'Estat de Gràcia, amb un "imaginari propi", però que encara no se n'ha confirmat el nom del presentador, que serà de la casa. El director de la ràdio pública ha manifestat la voluntat que la programació estiuenca sigui "arriscada, innovadora i renovadora" destinant-t'hi, però, uns recursos proporcionats, ja que els hàbits de consum radiofònic són inferiors.

El magazín de tardes mantindrà, segons Gordillo, els principis que regeixen l'Estat de Gràcia durant l'any, amb un context imaginari "original" i allunyat de l'agenda informativa estricta. Amb tot, la programació de la ràdio serà "permeable" a tot el que pugui passar a nivell noticiable. 

Al seu entendre, l'estiu és un bon moment per oferir l'oportunitat a professionals de la casa d'assumir una tasca diferent a la que fan habitualment. Així, Gordillo insisteix en la premissa de trencar els "compartiments estancs" a la ràdio, entenent que qualsevol redactor forma part "de la mateixa cas". "La idea és apostar per la versatilitat i la transversalitat amb l'objectiu d'aprofitar el talent de la casa", ha reblat.