Will Smith presentarà Amend: The Fight For America, una sèrie documental de sis episodis a Netflix que reflexionarà sobre la igualtat als Estats Units i on apareixeran convidats com el xilè Pedro Pascal.

Al costat del protagonista de The Mandalorian també hi haurà un altre llatí com Gabriel Luna (Terminator: Destino Oscuro, 2019) així com Mahershala Ali, Diane Lane, Samuel L. Jackson, Joseph Gordon-Levitt, Yara Shahidi o Sterling K. Brown, entre moltes altres estrelles.

"Què significa ser un estatunidenc?", es pregunta Smith —una de les estrelles més populars i poderoses de Hollywood en l'actualitat—, en el tràiler revelat avui de Amend: The Fight For America.

La base d'aquesta sèrie documental és la Catorzena Esmena de la Constitució dels Estats Units que estableix la igualtat de drets per als ciutadans al país. "Aquesta esmena és una promesa d'igualtat per a tots", apunta Smith.

L'esmena aspirava a culminar el procés d'abolició de l'esclavitud als EUA després de la Guerra Civil, però aquesta sèrie reflexiona sobre com el racisme, a més del masclisme i altre tipus de discriminacions, han continuat castigant el país malgrat la idea d'igualtat i drets per a tots que projectava aquest afegit a la Constitució.

"La nostra esperança amb aquesta sèrie és il·luminar la bellesa de la promesa dels Estats Units, i compartir un missatge de connexió i humanitat compartida perquè puguem ser capaces d'entendre i celebrar les nostres diferents experiències com a estatunidenques i promoure el progrés cap a la veritable igualtat promesa per a totes les persones sota la Catorzena Esmena", afegeix.

Smith, nominat a l'Óscar al millor actor per Ali (2001) i En busca de la felicidad (2006), no només és el presentador de Amend: The Fight For America sinó que també n'és productor executiu. Per ara, però, no s'ha donat a conèixer la data d'estrena en Netflix d'aquesta sèrie documental.