Abans de viatjar a qualsevol país és bo informar-se, i no hi ha millor forma d'obtenir informació d'un lloc que amb un bon llibre. Avui a El Nacional continuem la nova secció de llibres sobre diferents destins turístics. Per a això hem comptat amb una col·laboració de luxe, la de la llibreria Altaïr, un dels grans centres de documentació de viatges de la ciutat de Barcelona.

Els seus llibreters han volgut mostrar als lectors d'El Nacional, a través de vídeos, els seus llibres favorits sobre alguns països, textos que ens donen a conèixer la realitat local en profunditat, més enllà de la simple guia turística. Pep Bernadas ens ofereix dues recomanacions de lectura per a viatjar a l'Iran. 

En primer lloc, una obra de Patricia Almarcegui, una escriptora i especialista en literatura comparada: Conocer Irán (Fórcola Ediciones); un llibre en el que intenta explicar aquest país asiàtic a partir de les experiències allà viscudes. L'altre és un assaig de l'advocada Shirin Ebadi, Premi Nobel de la Pau el 2003: Hasta que seamos libres (editorial Confluencias). En aquest llibre s'exposa la situació d'opressió i de manca de llibertats que es viu en aquest país, amb explicacions d'una dona que en sap molt, i en pròpia carn, de la lluita pels drets humans.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat