Vengadores: Endgame, el quart lliurament d'aquesta capçalera cinematogràfica que aspira a convertir-se en una de les més taquilleres de la història, s'estrenarà aquest dijous a 1.412 pantalles de 416 cinemes de tot Espanya.

La gran majoria d'elles, 1.171 sales, la projectaran en versió 2D doblada al castellà, segons ha informat la distribuïdora en una nota de premsa que precisa que, a més, podrà veure's en unes altres 91 sales en versió 3D doblada al castellà i en 81 en versió original 2D amb subtítols en espanyol.

Hi haurà així mateix quatre pantalles a tot Espanya que permetran gaudir del film en l'experiència immersiva de la tecnologia 4DX i unes altres tres en versió IMAX 3D. La pel·lícula, que té una durada de 3 hores i 1 minut, ha estat qualificada com a no recomanada per a menors de 7 anys.

Dirigida pels germans Russo i protagonitzada per Chris Evans, Robert Downey Jr, Brie Larson, Scarlett Johansson i Mark Ruffalo, entre d'altres, Endgame pren el relleu a la prèvia Vengadores: Infinity war (2018), que es va convertir en la quarta pel·lícula més taquillera de la història, amb 1.829 milions d'euros de recaptació global.

La trama arrenca en el mateix punt on aquesta ho va deixar tot, en ple "xoc" per l'extinció de la meitat de la població de l'univers en mans de Thanos, l'amant boig de la mort, ara un ens totpoderós capaç d'alterar totes les nocions de la realitat a què s'hauran d'enfrontar els supervivents en una lluita desesperada.

Va ser fa 11 anys quan Marvel Studios va estrenar Iron Man, la primera pel·lícula que va alimentar la llegenda de Los Vengadores fins a sumar 22 pel·lícules, incloses les dues primeres parts de les aventures de les seves aventures: Els Venjadors (2012) i La era de Ultrón (2015).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat