Els treballadors de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), on s'imprimeixen els diaris El Periódico i Sport, han convocat una vaga que arrencarà la mitjanit d'aquest dilluns, un dia sensible, doncs els diaris impresos publicaran els resultats de les eleccions generals espanyoles.

Grupo Zeta, propietari de GPD, ja va anunciar el passat 17 d'abril el tancament de la planta, com va avançar El Nacional. GPD té 56 treballadors. Segons el comité, el tancament implicarà també el de DAR, una empresa subcontractada, els 20 treballadors de la qual treballen com a auxiliars en el manipulat del paper.

La liquidació de la planta de Parets del Vallès era una de les condicions imposades per Editorial Prensa Ibèrica en les negociacions per adquirir Grup Zeta al seu propietari, Antonio Asensio Mosbah. La venda es va anunciar el passat 18 d'abril i està pendent d'autorització a la Comissió dels Mercats i la Competència.

El comitè demana als "als lectors d'El Periódico i Sport, i a l'opinió pública en general, que el dia 29 no comprin aquests diaris, doncs seran còmplices d'un nou abús del Grup Zeta cap als seus treballadors".

El comitè d'empresa ha anunciat la vaga en una nota, on lamenta que Zeta no ofereixi més alternativa que el tancament. "Els treballadors dels tallers d'El Periódico i Sport ja vam patir el 2013 unes retallades salarials d'entre el 30% i el 40%. Malgrat aquestes retallades dràstiques i d'haver de treballar amb escassetat de consumibles, d'eines, de la mala qualitat del paper... etc., hem complert fent els diaris cada dia, veient com el canvi en la línia editorial d'El Periódico, allunyada de la progressista de l'època d'[Antonio] Asensio pare, ha disminuït les tirades i les vendes", diu la nota.

La representació dels treballadors es queixa també de "l'opacitat informativa" sobre les negociacions amb Prensa Ibèrica, fet que "vulnera drets fonamentals recollits a l'Estatut dels Treballadors", afegeix.

L'empresa ha advertit el comitè que prolongarà la jornada per produir el diari. Per al comitè, es tracta d'"obstinació en vulnerar els drets més fonamentals dels treballadors, com l'any 2013 [per la qual cosa] fou condemnada pel Tribunal Suprem".