Txarango és qui més nominacions acumula en els XX Premis de la Música Catalana, els Enderrock 2018. La formació opta als premis de millor artista, millor directe, millor disc i cançó de pop-rock, amb doble nominació, per els temes 'Una lluna a l'aigua' i 'Agafant l'horitzó' i millor clip, per 'Una lluna a l'aigua'.

Els segueixen els rapers valencians Zoo, amb quatre nominacions (millor artista, millor disc de pop-rock, millor directe i millor videoclip per 'El cap per avall'), i Els Amics de les Arts, amb 3 (millor artista, millor disc de pop-rock i millor videoclip per 'El seu gran hit'). L'Auditori de Girona acollirà la vintena edició de la gala musical dels Premis Enderrock el pròxim dimecres 7 de març.

L'anunci dels finalistes s'ha fet aquest dimarts a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, acte en el que també s'ha donat a conèixer el Premi Trayter a la millor producció musical, que ha recaigut en Marc Martín, i el Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any que ha estat pel retorn de l'emissora iCat. Catalunya Ràdio també ha rebut el Reconeixement dels Enderrock per els 30 anys de Catalunya Música.