Tinc molta tos, tos seca. Em fa mal el pit i em costa respirar, especialment quan m’estiro al llit. De fet, haig de dormir amb dos coixins perquè si no, m’ofego. I com que tinc tos, també em fa mal el coll. També tinc fred i malestar general. I també tinc mocs. Em fa mal tot des de fa cinc dies. No valc per res fins que em dutxo, després em trobo una mica millor. En definitiva i com diria la meva iaia, “tinc dolor i no tinc delit”.

Aquests dies m’he dedicat a jeure i a fotre’m ibuprofens i xarops de farmàcia que ja tenia a casa. Això no s’ha de fer mai, però és el que he fet

Aquests dies m’he dedicat a jeure i a fotre’m ibuprofens i xarops de farmàcia que ja tenia a casa. Això no s’ha de fer mai, però és el que he fet. En aquests casos… ibuprofèn o paracetamol? Només tinc ibuprofens, o sigui que tampoc no tinc massa opcions. Això d’automedicar-me em ve de família. Això tampoc no s’ha de fer, però també és el que he fet.

Una cerca llirista

Començo a escriure a Google: “ibuprofeno o paracetamol para tos seca”, però ho esborro. “Tos seca dolor pinchazo pecho”. Pinchazo? Jo què sé! Potser seria millor això:  “tos seca ruido al respirar dolor pecho”. I faig la cerca. I, evidentment, tinc de tot: bronquitis aguda, una mica de covid, un principi de pneumònia, tot i que també podria ser una pulmonia lleu o un refredat i també és possible que sigui la grip.  

Però què faig buscant a Google en castellà i escrivint paraules soltes com si fos un robot?

Però què faig buscant a Google en castellà i escrivint paraules soltes com si fos un robot? L'inconscient m’ha traït, ha pensat: “Valentina, busca-ho en castellà perquè hi haurà més informació que no pas en la teva llengua minoritària i ploramiques” i amb aquest argument totalment injustificat, vergonyós i llirista, el meu inconscient m’ha negat l’oportunitat d’un autodiagnòstic en català. Un diagnòstic poc fiable i gens científic, sí, però en català. (Cal que torni a dir que això de buscar la simptomatologia a Google tampoc no s’ha de fer?).

Valentina Planas, que soc i represento La incorrecta, jo… tinc els santíssims ovaris de googlejar els meus mals i de buscar solucions en castellà

Jo, que sempre foto sermons sobre la importància de ser referents lingüístics, jo que presumeixo de poder viure plenament en català, jo… Valentina Planas, que soc i represento La incorrecta, jo… tinc els santíssims ovaris de googlejar els meus mals i de buscar solucions en castellà. I no és excusa el fet que em trobi fatalíssim o que estigui feta un cromo, perquè resulta que això ho he fet altres vegades. I posada a confessar-me, al Wallapop també he escrit “reloj pared cocina”. I tu, que em llegeixes, segur que també ho has fet o que ho fas encara. 

Reconeguem-ho. No passa res! L’important és que ens n’hem adonat i que des d’avui mateix buscarem el que sigui a Google i comprarem el que sigui a Wallapop, però ho farem en català

Reconeguem-ho. No passa res! L’important és que ens n’hem adonat i que des d’avui mateix buscarem (tot i que ja he dit que no s’ha de fer) el que sigui a Google i comprarem el que sigui a Wallapop, però ho farem en català. I hi posarem consciència i destruirem una a una totes les falses creences que s’han instal·lat al nostre inconscient. O sigui que, des d’avui, escriurem “dolor pit tos seca” a Google i “rellotge paret cuina” al Wallapop i que sigui el que hagi de ser i que surti el que hagi de sortir.

Per cert (i per acabar), es veu que m’hauria d’haver fotut paracetamols i no pas ibuprofens. Bé, almenys això és el que he trobat a Google.