Sitges s'ha tornat a omplir de zombis aquest dissabte, després de dos anys sense rebre aquests visitants a causa de la pandemia de la covid-19. La tradicional Zombie Walk del Festival de Sitges, que aplega centenars de persones disfressades i maquillades com a morts vivents, ha retornat en la 55a edició d'aquest esdeveniment internacional de cinema fantàstic i de terror. L'encarregat de donar el tret de sortida a la desfilada de zombis per la localitat catalana ha estat el cineasta Michel Hazanavicius, director de la comèdia de zombis 'Coupez!'. Tot i que els morts vivents s'han reunit a les 19.45, des del matí ja s'han pogut veure llargues cues de visitants que s'han apropat a la zona de maquillatge gratuït, situada a l'espai Fanshop, a la platja de Sant Sebastià, per guarnir-se. 

🎬 Festival de Sitges 2022: programa, entrades i tot el que has de saber del cicle de cinema fantàstic

🎫 Entrades per al Festival de Sitges 2022: preus i on comprar-les
 

El recorregut de la Zombie Walk 2022 passa per bona part de Sitges, en un trajecte en el qual els morts vivents han pogut gaudir de les zones de lleure i els espais oficials de Festival Internacional de Cinema Fantàstic. La ruta ha començat a l'avinguda Balmins 21, on Hazanavicius els ha donat la benvinguda a les 20.00 hores. A continuació, els zombis s'han dirigit cap a l'espai Fanshop de la platja de Sant Sebastià i el Mirarnar Centre Cultural, que formen part de la zona infantil del festival: la King Kong Area. Després de passar també ben a prop del Brigadoon i el Cinema El Retiro, el recorregut està previst que continuï pel carrer de les Parellades fins a la Plaça Indústria i que acabi al carrer 1 de maig. 

Zombie Walk Sitges 2022 / Foto: ACN
"Morts vivents" a Sitges / Foto: ACN

 

Zombie Walk Sitges 2022 / Foto: ACN
Un dels participants de la ja tradicional Zombie Walk Sitges 2022 / Foto: ACN

 

Zombie Walk Sitges 2022 / Foto: ACN
Un pallasso 'diabòlic' a Sitges / Foto: ACN

Hazanavicius, padrí de la desfilada de morts vivents d'aquesta edició, va estrenar el passat divendres el seu últim treball al Festival de Cinema Internacional de Sitges 2022. 'Coupez!' era una de les pel·lícules de zombis més esperades d'aquest any. En la seva obra, Hazanavicius ironitza sobre el món del cinema, il·lustrant l'obsessió dels directors per fer-ho tot perfecte, així com les obsessions dels productors mentre l'espectador gaudeix d'un rodatge d'un film de morts vivents a l'Àsia.

El festival

El Festival de Cinema Internacional de Sitges 2022 va començar el passat dijous 6 d'octubre i durant 10 dies oferirà una gran varietat de propostes cinèfiles als seus visitants. Fins al 16 d'octubre, els espectadors podran gaudir d'una de les trobades més importants del cinema fantàstic i de terror a escala internacional. En aquesta 55a edició, passaran per la catifa vermella del festival una llarga llista de pel·lícules. Entre elles, Venus, dirigida per Jaume Balagueró, que va ser l'encarregada d'inaugurar l'esdeveniment, i Hasta los huesos (Bones at all), de Luca Guadagnino, que serà qui posarà punt final al festival.