La versió en castellà del New York Times tanca. L'influent diari nord-americà ha optat per suspendre la seva versió espanyola per insuficiència financera. 

En un comunicat difós aquest dimecres, el diari ha informat que l'estratègia que seguirà a partir d'ara s'enfocarà en fer arribar a l'audiència global un informe de les principals notícies a través d'un model de subscripcions. Les notícies seleccionades es traduiran a una dotzena d'idiomes, també el castellà. En aquest sentit, The New York Times farà una clara aposta en augmentar la seva inversió en l'expansió d'aquests esforços de traducció. 

Aquest canvi no afectarà en la cobertura informativa a Amèrica Llatina, que seguirà essent sòlida amb corresponsals des de Medellín, Ciutat de Mèxic i Río de Janeiro. 

L'edició en castellà del digital es va llançar fa tres anys, el 2016, i publicava uns deu articles per dia. Aquests eren originals i en algunes ocasions, traduïts del New York Times en anglès. Aquest llançament va permetre al diari expandir la seva cobertura en diferents idiomes, "en un intent d'arribar i atraure més lectors internacionals" asseguren en el comunicat. 

Tot i que els primers mesos aquest objectiu es va acomplir amb facilitat, darrerament no ha aconseguit retenir les pèrdues econòmiques. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat