Del 7 d'octubre al 16 de desembre, l'Auditori del CaixaForum, de l'Obra Social La Caixa, presenta una nova edició de la Temporada musical, un cicle de concerts que recull diferents tendències i que enguany inclourà el gòspel, el fado, la música i la poesia occitana medieval actualitzada, la música barroca i el cant. Les entrades ja són a la venda per internet.

Forma Antiqva obra social la caixa

Forma Antiqva.

El Telemann més quotidià

El diumenge 7 d'octubre, a les 19h, serà el torn de Forma Antiqva, amb un programa de música de cambra dedicat íntegrament a Georg Philipp Telemann (1681-1767), el compositor alemany més prolífic de la historia. Forma Antiqva oferirà un innovador programa, en el qual la música anirà sorgint d’una manera natural i agradable, sense les rigideses del concert clàssic, com en una tertúlia al voltant d’una bona tassa de cafè.

Sirventes Copyright M Kaczyński (1)

Sirventés © M. Kaczyński.

El so dels trobadors

El diumenge 14 d'octubre, també a les 19h, serà el torn de Sirventés. El trio integrat per Manu Théron, Grégory Dargent i Etienne Gruel s’inspira en les melodies originals creades pels últims trobadors a finals del segle XIII. Aprofitant les seves respectives experiències amb les músiques orientals i occidentals, populars i artístiques, antigues i contemporànies, investiguen totes les potencialitats del particular repertori medieval occità.

Ana Laiěns 1

Ana Laíns.

El fado més actual

Ana Laíns és una de les veus més originals del nou fado, per la seva combinació d'aquest estil amb la música tradicional portuguesa. El diumenge 4 de novembre serà el torn d'aquesta intèrpret, que a Portugal és coneguda com a "cantora acolorida". Amb una veu embriagadora i dolça, i uns arranjaments cristal·lins i excel·lents, la música d’aquesta singular intèrpret creix i s’expandeix cada dia. La cantant repassarà les cançons de la seva discografia i interpretarà diversos clàssics tradicionals, a més de presentar el seu últim disc, Portucalis.

Tot un recital de cant

En col·laboració amb l’Escola Superior de Música Reina Sofia, el diumenge 25 de novembre, tres intèrprets de la Càtedra de Cant Alfredo Kraus de la Fundació Ramón Areces brindaran una ocasió especial per escoltar un recital de cant. Oferiran el recital la soprano Raquel del Pino; el baríton Gabriel Alonso; i, finalment, la pianista Madalit Lamazares.

Gospel Soul Celebration

Fi de festa amb soul

El 16 de desembre serà el torn de Gospel Soul Celebration, un grup que representa un viatge al cor del gòspel més intens i emotiu, a través d’un itinerari musical que recorre les ribes del Mississipí, passant pel Carib i l’Àfrica. Liderats per Joël Rhino, gran amant de la polifonia vocal, aquest quintet de gòspel, amb quatre vocalistes i un pianista, encarna l’aliança de l’experiència i la joventut, la tradició i la modernitat, servida en un còctel vocal enlluernador. El repertori del grup inclou un selecte assortiment de temes tradicionals de música gòspel —alguns dels quals són poc coneguts pel gran públic—, juntament amb d’altres de més contemporanis, i se sol tancar amb el seu singular arranjament del famós i gairebé imprescindible Oh Happy Day!

 

Foto de portada: Gospel Soul Celebration © Fèlix Camprubí.