Sant Jordi arriba enguany amb els millors pronòstics del sector del llibre i de la rosa, després de dues edicions marcades per la pandèmia. La Cambra del Llibre ja augurava fa uns dies una jornada "històrica" de retorn a la normalitat en què es podrien superar els 1,9 milions de llibres venuts i els 22 milions facturats pel sector la diada del 2019. Amb permís de la pluja, els temps s'ha comportat el que portem de jornada als carrers de Catalunya que s'han tornat a omplir massivament aquest Sant Jordi i recuperar així l'esperit participatiu de la diada. 

🌹 Sant Jordi 2022, en directe: última hora de la diada del 23 d'abril

El director general de comerç de la Generalitat, Jordi Torrades, ha confirmat que al llarg i ample del país hi haurà més de 100.000 parades de flors i de llibres. Pel que fa a les roses, el Gremi de Floristes de Catalunya estima vendre al voltant de 6 milions de roses. A Barcelona calculen que hi haurà 400 floristeries en diferents punts que en vendran. El president del Gremi de Floristes, Joan Guillen, fa una crida a comprar roses "als professionals" i demana la població que les adquireixin únicament en floristeries i les seves parades al carrer. I és que a Barcelona s’han concedit 3.400 autoritzacions genèriques per vendre roses.

Sant Jordi a Tarragona

La pluja ha respectat el matí de la diada de Sant Jordi a Tarragona, on s'han instal·lat 118 parades de llibres, roses i entitats a la Rambla Nova. A diferència de l'any passat, on l'edició comptava amb les restriccions sanitàries marcades per la pandèmia de la covid-19 que van condicionar la celebració i la ubicació dels estands, enguany s'ha ocupat tota la rambla des del Balcó del Mediterrani fins a la Font del Centenari. Un gran xàfec a primera hora del matí ha endarrerit una mica la festa, però la gent ha remenat amb tranquil·litat llibres i roses fins a la una del migdia, quan la pluja ha tornat a fer acte de presència. Els autors locals han estat protagonistes amb la firma de llibres, mentre que els més petits han gaudit de 'Rambla Avall', un espai per llegir amb calma organitzat per l'entitat Tecletes. 

La diada de Sant Jordi a Girona

Llibres i roses a sopluig de la pluja intermitent que ha caigut durant el matí. I gent, molta gent entre les parades que es distribueixen dins el Palau de Fires. Girona celebra un Sant Jordi de ple ambient prepandèmia. Però a l'interior, perquè la previsió de mal temps va fer decidir traslladar sota coberta la celebració de la Diada. Llibreters, floristes, escriptors i els qui s'han apropat a les parades estan satisfets de tornar a recuperar el contacte. I la gran majoria, també valoren bé el canvi d'ubicació. Aquest 2022, després de dos anys, la Generalitat ha recuperat el tradicional esmorzar literari de Sant Jordi. L'acte s'ha convertit en un homenatge als poetes i al final, en aquesta ocasió sí, hi ha hagut foto al pati del Palau Solterra. 

Sant Jordi a Lleida

Les primeres hores de la diada de Sant Jordi i sobretot el migdia han concentrat una gran afluència de gent als carrers de Lleida amb moltes ganes de recuperar aquesta jornada després de dos anys seguits marcats per les restriccions per la covid-19. En contra dels pronòstics que apuntaven pluja, la climatologia ha estat favorable i el sol ha brillat bona part del matí i els venedors de llibres i roses han mostrat la seva satisfacció pel fet que això comporta que hi hagi més gent amb ganes de comprar. Per segon any consecutiu, la rambla de Ferran ha esdevingut el punt neuràlgic on s'han concentrat la majoria de parades de llibres i roses. La Paeria ha tallat el trànsit dels carrers adjacents i això ha facilitat l'afluència de gent.