El Saló del Manga, a més de ser un lloc de trobada dels aficionats a llegir manga o pel·lícules inspirada en ell, també és un espai en què els que estan interessats en la creació d'aquest tipus de productes culturals poden experimentar les seves habilitats. Al Palau 4, el més retirat, en un ambient molt més relaxat que el de la resta del Saló, s'hi ha habilitat un espai per a tallers creatius: de dibuix de Manga, d'anime, de videojocs... Al mateix palau s'hi allotgen les associacions de cosplayers, i les de fans d'Star Wars, que presenten, alhora, l'oficialista Legion 501 Spanish Garrison i la insurrecta Rebel Legion Spanish Base. 

Saló del Manga. Foto: Roberto Lázaro.

Perfeccionar el dibuix

Aquest és l'espai favorit d'alguns dibuixants de manga, que vénen a aprendre dels grans mestres que imparteixen les seves lliçons magistrals en un escenari al mig d'una gran sala. Aquí hi ensenyaran dibuixants com Belén Ortega, autora d'un magistral còmic sobre Marc Márquez, però també el director Hiroaki Miyamoto, de la pel·lícula Once Piece Gold, i Toshio Maeda, l'autor del còmic Urotsukidoji. En aquest espai també s'espera la sessió estrella, la classe magistral de Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto, autors del manga Pokémon.

Aprendre a dibuixar

 Però la majoria dels que es dirigeixen directament al Palau 4 són nens o joves que creuen que tenen aptituds per al dibuix i que somnien amb ser dibuixants de manga o d'anime, o que fins i tot pretenen ser creadors de videojocs. Aquí podran rebre les primeres lliçons, impartides per professionals del sector, i això els ajudarà a decidir-se sobre la conveniència de dedicar-se a aquest sector. Hi ha tallers de personatges de manga, d'entintat, de narrativa... I també n'hi ha orientats cap a la realització d'anime. Els cursos són oferts per l'escola Joso, un gran centre educatiu centrat en el còmic i les arts visuals. Un centre que té 800 alumnes, alguns en cursos de breu durada, però d'altres en formacions especialitzades de quatre anys. Un centre del que han sortit alguns dels professionals reputats d'aquest sector, com els dibuixants de còmics Roger Ibáñez i Oriol Hernández, o el creador de videojocs Santi Casas.