Avui és el 2 de maig, Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, i per celebrar-ho l'editorial Panini ha volgut llançar un "comibook", que es regalarà a totes les llibreries especialitzades de l'Estat durant el mes de maig, fins acabar amb les existències (de 50.000 exemplars). El llibre recull una sèrie d'històries de superherois que tenen relació amb l'assetjament als infants i té a la seva portada a Spiderman.

Peter Parker, tria òbvia

Panini resalta que a l'hora de llançar aquesta iniciativa era obvi triar a l'heroi de Marvel com a emblema. Perquè el personatge creat per Stan Lee i Steve Ditko per a Marvel havia patit assetjament escolar quan era escolar, i havia estat defensat pel seu oncle Ben; per això la portada inclou a Peter Parker al costat del seu oncle, i a Spiderman defensant a un nen. De fet, les històries d'Spiderman sobre l'assetjament són molt anteriors als primers estudis científics sobre el bullying. "Qui millor que Spiderman, aquest adolescent marginat a l'institut, per entendre què és l'assetjament escolar i perquè cal dir prou?", pregunten des de Panini. Volen deixar clar que "Peter Parker pot ser qualsevol" i reivindiquen que l'escola hauria de ser "un refugi de seguretat per als nens; un lloc d'aprenentatge, on l'heroïcitat hauria de demostrar-se en el respecte diferencial cap als companys, en la defensa del més dèbil".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat