Dash & Lily (Netflix)

La demostració que una comèdia juvenil nadalenca pot ser més que digna, i fins tot molt romàntica: que en temps de Tinder una ficció aposti per reivindicar l’amor epistolar només pot despertar simpatia. Aquesta sèrie sobre dos adolescents que es comuniquen a través d’un dietari té, a més, l’avantatge d’estar ambientada en una Nova York plena de llum –de Nadal– i de vida. Capítols curts i divertits, que sempre va bé.

Ted Lasso (Apple TV+)

Una de les grans sorpreses dels darrers anys va sobre un entrenador de futbol nord-americà que accepta entrenar un equip anglès, i naturalment això genera una successió impagable de gags i equívocs culturals. És una sèrie molt ben escrita i que té l’estrany do de posar-te de bon humor. Jason Sudeikis interpreta el personatge principal, sorgit d’uns anuncis televisius protagonitzats per ell mateix.

Foto Ted Lasso

Ted Lasso. (Apple TV+)

The Flight Attendant (HBO)

Semblava un simple vehicle de lluïment per a Kaley Cuoco, però és molt més que això. Aquesta comèdia negra gira al voltant d’una hostessa de vol que, després d’una cita regada en alcohol, es desperta al costat d’un cadàver. I és clar, la ressaca combina malament amb una investigació criminal. Té mala bava, uns girs ben calculats i una protagonista que demostra més carisma del que se li suposava.

Amor y anarquía (Netflix)

Aquesta producció sueca ha estat una de les sorpreses de 2020, segurament perquè ningú no n’esperava res i ha resultat ser una divertida reflexió sobre els flirtejos i les seves conseqüències. Va de dos companys de feina que cada dia es desafien amb una fita diferent, però acaben portant les apostes massa lluny. No és especialment original, però funciona, sobretot, per la seva parella protagonista. 

Asesinato en Middle Beach (HBO)

El documentalista Madison Hamburg investiga l’assassinat de la seva pròpia mare en aquest true crime. Són quatre episodis molt addictius i de notable impacte emocional, sobretot perquè el seu director i protagonista descobreix aspectes de la seva família que mai no s’hauria imaginat. El més estremidor és que Hamburg hi entrevista persones molt properes sense que aquestes sàpiguen que ho està enregistrant.

Foto Asesinato en Middle Beach

Asesinato en Middle Beach. (HBO)

Motherland: Fort Salem (Amazon)

Un dels casos en què una sèrie pinta malament i, si li dones una oportunitat, hi acabes entrant. És la història de tres bruixes modernes que reben instrucció militar per poder enfrontar-se a les Forces del Mal. El que sorprèn és que, en lloc de limitar-se a ser un producte juvenil a l’ús, és un relat sobrenatural rigorós, entretingut i amb bones idees visuals. I força violent, a més.

Gangs of London (Starzplay)

Heu vist la pel·lícula The Raid? Doncs aquesta sèrie és del seu autor, Gareth Evans, i recorre als mateixos recursos narratius per fer la crònica d’un llegat mafiós de tràgiques conseqüències. Una obra que destaca per la força dels seus personatges i, per descomptat, per l’enlluernadora execució de les seves escenes d’acció. Si hagués aterrat en una plataforma amb més usuaris, seria tot un fenomen. Imperdible.

Adult material (Filmin)

Una mirada gens convencional a la industria del cinema pornogràfic, i més concretament als intents d’una veterana actriu per deixar enrere aquest món malgrat els prejudicis socials. Aquesta sèrie britànica entra en terrenys poc vistos en pantalla amb un guió ple de matisos i una actriu extraordinària, Hayley Squires. Sap trobar un to entre la truculència i la tendresa, una fita poc habitual.

Industry (HBO)

La creadora de Girls, Lena Dunham, és una de les artífexs d’aquesta sèrie coral sobre un grup de joves que vol fer-se un nom en el món de les finances de Londres. Sovint es passa d’efectista, però acaba enganxant molt gràcies als personatges (el repartiment és esplèndid) i perquè diu les coses sense pèls a la llengua. El pitjor és la sensació que, efectivament, aquest món és així.

The Mandalorian (Disney Plus)

La segona temporada de la sèrie ha confirmat el que ja sabíem: és una de les millors sèries en emissió i també la millor expressió Star Wars des de la trilogia original. Les aventures del Mandalorian i Baby Yoda han mantingut un nivell altíssim, han obert nous horitzons narratius per a la saga i han fet justícia a vells coneguts. Ha tingut moments d’aixecar-se del sofà i posar-se a aplaudir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat