La sèrie d'El Senyor dels Anells s'estrenarà doblada en català. Així ho ha avançat en exclusiva el diari Berria i ho ha difós el digital VilaWeb. D'aquesta manera, El Senyor dels Anells: L'anell del poder es podrà veure en llengua catalana a partir del 2 de setembre, data oficial en què la sèrie s'estrenarà mundialment a través d'Amazon Prime. La sèrie inspirada en l'univers de l'escriptor J.R.R. Tolkien, que també estarà disponible en euskera, és la producció més cara de la història de la televisió: només la primera temporada ha costat al voltant de 387 milions d'euros, i ja es van pagar 250 milions de dòlars per adquirir els drets d'autor de la saga.

Per situar l'espectador, la narració d'aquesta nova sèrie és posterior a l'argument de les pel·lícules. Concretament, El Senyor dels Anells: L'anell del poder se situa a la Segona Edat, moment en què es van crear els anells del poder per dominar-los a tots, va tenir lloc l'ascens de Sauron i l'aliança entre els elfs i els humans. També explicarà la història del regne de Numenor, situada més a prop de Valinor que de la Terra Mitja. Es preveu que l'estrena inclogui un o dos capítols i que, després, Amazon Prime n'estreni un per setmana. 

Ja hi ha confirmada una segona temporada que, de fet, ja s'ha gravat al Regne Unit —tot i que la primera va enregistrar-se a Nova Zelanda, igual que la majoria de parts dels paisatges de la saga cinematogràfica. També esta confirmat que la sèrie compti amb un total de cinc temporades, fet que fa pressuposar de les bones vibracions que tenen els seus creadors amb el projecte. 

Serie El Señor de los Anillos los Anillos de Poder estreno tráiler
Foto: Amazon Prime

L'aposta pel doblatge en català

Però aquesta no és l'única sèrie que Prime Video ha decidit doblar directament el català per la seva estrena. Ja va fer-ho el passat 1 de juliol quan va estrenar La llista final, la primera sèrie de producció pròpia d'Amazon doblada i subtitulada en català. D'aquesta manera, la plataforma s'apropa a la llengua catalana, igual que Netflix, que va anunciar que aquest any incorporaria a la seva llista una setantena de pel·lícules i sèries doblades o subtitulades en català.