La instal·lació de l'artista Santiago Sierra Presos polítics a l'Espanya Contemporània serà exposada al CCCB de l'1 al 17 de juny. La exhibició de l'obra s'inaugurarà el divendres 1 de juny, amb la presència de Mercè Conesa,  presidenta de la Diputació de Barcelona, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. L'exhibició de la instal·lació de Sierra s'emmarca en l'anomenat Dia Orwell, que el CCCB organitza anualment al mes de juny, sense data fixa, per denunciar les amenaces a la llibertat d'expressió.

La instal·lació, que es podrà visitar fins al 17 de juny, presenta 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats que fan referència a 74 presos polítics de col·lectius i posicions molt diversos. L’obra de Sierra pretén fer visible l’existència de presos polítics a l’Estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Entre els retratats hi ha Oriol Junqueras o Jordi Sànchez, a més d'activistes del 15-M, els joves detinguts a Altasu per una baralla amb guàrdies civils fora de servei o els titellaires de Madrid, entre d'altres. 

L'obra de Santiago Sierra havia d'exposar-se per primera vegada a la fira ARCO de Madrid, al febrer. Quan es va conèixer la notícia d'immediat van començar les pressions en contra de l'exhibició. Finalment, Fira de Madrid va pressionar ARCO perquè censurés l'obra, tot al·legant que la "polèmica als mitjans de comunicació" originada per Presos polítics "perjudica la visibilitat del conjunt dels continguts que reuneix ARCOmadrid 2018". De seguida algunes associacions prodrets humans van denunciar la prohibició com un acte de censura que s'emmarca dins d'un retrocés generalitzat de les llibertats a l'Estat espanyol.