El conseller de Cultura, Santi Vila, en delegació del president de la Generalitat, ha participat avui al palau de la Zarzuela de Madrid, a la reunió extraordinària de la Comisión Nacional para la Conmemoración del IV Centenario de la Muerte de Cervantes, que ha estat presidida pels reis d'Espanya.

Reivindicació de Cervantes

Santi Vila ha glossat la figura de Cervantes i ha assegurat que el Govern de Catalunya se sent molt satisfet de participar "en la commemoració d'un autor universal que també sentim nostre". I ha recordat que Cervantes va visitar Barcelona i li va dedicar grans elogis en la seva obra. Ara bé, Vila també ha deixat clar que seria bo recordar, també, que el 2016 se celebra l'any Llull, un altre autor universal. I ha insistit que Cervantes tenia un gran afecte pel Tirant lo Blanc, que també és una aportació catalana a la cultura mundial.

Catalunya s'hi suma 

Santi Vila ha explicat que la Generalitat i d'altres institucions catalanes participen en diversos actes acadèmics de commemoració de l'Any Cervantes. I que a l'octubre es farà un acte en què es recordarà que el Quixot i Sancho Panza van veure per primera vegada el mar a Catalunya.