Del 12 al 15 d'abril, tornarà a la Fira de Montjuïc una de les grans cites culturals barcelonines, el Saló del Còmic, que l'any passat va rebre més de 115.000 visites. En aquesta edició, el gran protagonista serà Superlópez, l'antiheroi de Jan, que enguany acompleix 45 anys. El cartell d'aquesta edició, doncs, s'ha encarregat a Jan, que el 1973 va crear una paròdia de Superman que va tenir un gran èxit, primer a les revistes de Bruguera i més tard en àlbums independents. El Saló també dedicarà una exposició a Superlópez, que també serà el protagonista d'una pel·lícula que s'estrenarà a finals d'any, interpretada per Dani Rovira.

Homenatge al creador del Capità Amèrica

El còmic dedicarà un ampli espai, de 3.000 metres quadrats, al còmic familiar. Serà un àmbit on els més petits, d'entre 5 i 12 anys, podran no tan sols llegir còmics, sinó també jugar, dibuixar amb els autors i rebre les seves primeres classes sobre com fer còmics. Una exposició: Com es fa un còmic, els ajudarà a aprendre en aquest camp. En aquesta edició del Saló, el còmic clàssic es veurà representat en la mostra Jack Kirby, The King of Comics. L'exposició, dividida en dues parts, repassarà la trajectòria professional d'aquest autor, una de les estrelles de la Marvel. Jack Kirby (1917-1994) va ser el creador del Capità Amèrica, el 1941, i més tard a través de l'equip de la Marvel va col·laborar en el disseny de personatges com Els 4 Fantàstics, Hulk, Thor, Iron Man o la Pantera Negra.

Un record per al còmic pornogràfic

El Saló del Còmic també vol retre un homenatge a les revistes de còmic per a adults que es van fer durant la transició, i que van anar desapareixent a principis dels anys noranta. Una exposició retrospectiva mostrarà el boom d'aquest gènere, que va arribar a tenir una gran vitalitat. 

 

Foto de portada: Jan i la directora del Saló, Meritxell Puig, amb el cartell d'aquesta edició.