Les paradetes de venda d'objectes del Saló del Còmic figuren entre les grans atraccions per al públic. Bàsicament, perquè hi pots trobar coses que no pots comprar enlloc més. Es pot adquirir una figura del Follet Tortuga (de Bola de Drac), estil Lladró, per decorar el menjador de casa, o una tassa amb Mazinger Z per prendre el cafè amb llet, o fins i tot unes minifaldilles molt i molt curtes, ben iguals a les de l'heroïna de manga Sailor Moon... També hi pots trobar una reproducció de les famoses boles de drac; hi ha peluixos amb forma d’Obelix per a aquells que no volen dormir amb el típic osset; es venen estoretes d’Star Wars per als que no en tinguin prou amb posar el típic “Benvinguts” a la porta de casa; es poden trobar teles amb imatges de superherois de Marvel, Star Treck o Pokemon, per fer-se davantals o llençols; o un manual per a aprendre japonès per als fans del manga en versió original... Però fins i tot hi ha coses més sorprenents que aquestes. N’hi ha cinc que s’enduen el premi:

SALÓ CÒMIC-ROBERTO LAZARO_24

La reproducció d'una màscara com les que usaven els metges medievals per combatre la pesta, la pitjor malaltia de l'època (a mitjan del segle XIV gairebé la meitat de la població europea va morir per la pesta negra o pesta bubònica). Aquesta màscara, que costa 120 euros, està elaborada de forma artesanal i molt acurada. Aquestes màscares estaven pensades per evitar els "miasmes" que, segons els teòrics de l'època, difonien la pesta. Al bec de la màscara s'hi col·locaven herbes aromàtiques, de tal forma que el metge respirava aire "filtrat". El problema és que aquesta màscara era absolutament inútil, perquè la pesta es difonia, bàsicament, a través de les picades de les puces. I els metges, que visitaven les llars infectades, i que no tenien uns hàbits gaire higiènics, podien contribuir a estendre l'epidèmia...

SALÓ CÒMIC-ROBERTO LAZARO_25

Per als fans d'Star Wars, que no són pocs, les associacions de seguidors de la nissaga han preparat uns escuts de tela, dedicats especialment a "Star Wars Catalunya". Per cosir a jerseis, camises, samarretes o anoraks... Inclouen els escuts de l'Imperi i de la República organitzada per la Rebel·lió. Evidentment, l'escut també inclou les quatre barres i està escrit en alfabet llatí i també amb l'alfabet Aurebesh, propi d'aquesta sèrie.

SALÓ CÒMIC-ROBERTO LAZARO_23

Si pensaves que coneixies el cub Rubik i que el dominaves a la perfecció, probablement al Saló del Còmic se t'obrin moltíssimes incògnites. Hi ha ben bé un centenar de cubs Rubik de formes i colors ben diferents. N'hi ha molts que ni tan sols són cubs: tenen forma de casa, de nau espacial, de piràmide, de cap... O tenen curioses formes polièdriques de 8 o 10 bandes. N'hi ha que tenen les peces de formes diferents: com engranatges, cuadrades però de mides diverses, triangulars... I per als més iniciats n'hi ha un de molt especial: és un cub clàssic, de 6 bandes de 6 colors diferents, però en lloc de tres pisos, com té el Rubik clàssic, en té 13... El cub Rubik dels genis.

SALÓ CÒMIC-ROBERTO LAZARO_22

La màscara antigas forma part de l'imagina dels fans del còmic. Hi ha diversos personatges mítics de còmic que duen amb freqüència màscara antigas. I els amants del cosplay busquen molt aquestes màscares. Al Saló se'n poden trobar de molts tipus. Les més senzilles s'aconsegueixen per tan sols 25 euros. Però n'hi ha de més complexes i de més cares. Hi ha gent, fins i tot, que les busca com a complement per a les seves pràctiques sexuals...

SALÓ CÒMIC-ROBERTO LAZARO_21

Semblen una catifa per al ratolí, però no ho són, no exactament. Aquestes imatges de noies estil hentai, molt lleugeres de roba, estan fetes amb goma i fan uns 40 centímetres de llarg. La peculiaritat és que aquestes imatges, planes per la part de la cara i el coll, tenen uns grans pits. A la parada on venen aquests objectes, els anuncien amb un explícit rètol: "TOCA'M". Tenen un tacte suau, amb textura de pits siliconats. Sembla ser que a alguns fans del hentai aquesta versió minimalista de la típica nina inflable els fascina, perquè a l'única parada on la venen en tenen grans quantitats.