Rosalía ha superat els 1000 milions de reproduccions de Despechá a Spotify, convertint-se en la primera artista espanyola en superar aquesta xifra amb una cançó en solitari. I per celebrar-ho, la de Sant Esteve Sesrovires ha publicat un missatge a les seves xarxes socials per agrair tal proesa als seus fans i seguidors. "Els culpables sou tots vosaltres. Gràcies per haver-vos-la escoltat i ballat i gaudit tantes vegades!!!! Tant de bo la vida em permeti compartir moltes altres cançons méssss", ha escrit l'artista catalana al seu compte oficial d'Instagram.

Ni Alejandro Sanz, ni Enrique Iglesias, ni Julio Iglesias; cap altre artista del territori, ni home ni dona, no ha aconseguit fins ara superar el bilió d'escoltes a la famosa plataforma de streaming. Només Quevedo pot presumir d'haver aconseguit tal registre amb Bzrp Music Sessions, vol. 52 —més conegut entre el populatxo com Quédate—, el seu reeixit tema al costat del productor i compositor argentí Bizarrap, que acumula més de 1.600 milions d'escoltes. No obstant això, en aquest cas, la xifra es computa gràcies a la força combinada d'ambdós artistes.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA ROSALÍA (@rosalia.vt)


En el seu missatge a les xarxes, que ha acompanyat amb la cita mítica de Frank Sinatra, "espero morir abans d'envellir", Rosalía també ha confirmat que està immersa en la preparació del seu quart disc d'estudi, tot i que encara no s'ha confirmat cap data de publicació. "Ara per ara continuo treballant en el nou disc i només puc dir que l'espera valdrà la pena", ha assegurat la compositora i intèrpret catalana, que de moment ha publicat Los Angeles (2017), El mal querer (2018), Motomami (2022) i l'EP amb Rauw Alejandro, RR (2023). L'última cançó inèdita que Rosalía va compartir va ser Oral, la seva col·laboració amb la islandesa Björk, que va veure la llum el novembre de 2023, cinc mesos després del seu senzill Tuya.

L'artista musical catalana més escoltada i premiada

Rosalía també pot presumir de ser l'artista catalana més internacional i premiada del nostre temps. El 2022, es va emportar el Grammy Llatí a millor disc de l'any i altres categories amb Motomami, així com un Grammy a millor àlbum alternatiu, que també va recollir el 2020 per El mal querer. El mateix 2022, a part d'aconseguir el millor disc de l'any, va estar nominada en 9 categories dels Latin Grammy i va conquerir un total de 4 premis, entre els quals se sumen el millor àlbum de música alternativa, el millor disseny d'art i la millor enginyeria d'enregistrament, tots ells parits amb el seu últim àlbum. A finals de l'estiu de 2023, l'artista catalana va tancar el seu Motomami World Tour després de 68 actuacions a 21 països de tres continents i amb gairebé dos milions d'espectadors a la seva esquena.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!