Des de la publicació del seu últim senzill, Milionària, la cantant de Sant Esteve Sesrovires, Rosalía, no ha parat de ser notícia. Primer per haver llançat la seva primera cançó en català i després per cantar "cumpleanys" en lloc de "aniversari" a la mateixa cançó. 

Ara, una setmana després del seu últim single, que porta més de 7 milions de reproduccions a YouTube, Rosalía ha portat la rumba catalana a una de les revistes musicals més famoses i prestigioses del món, Billboard. La revista musical fa una retrospectiva de la rumba catalana des de Peret fins a Rosalía passant per altres cèlebres autors del gènere com el Pescaílla o Gipsy Kings i per grups actuals com Txarango o La Troba Kung-Fú.

Billboard qualifica la rumba catalana com una música festiva sorgida durant els anys seixanta a les "barriades gitanes" de Barcelona i popularitzada per Peret i el Pescaílla. A tot això afegeix una descripció que va fer el mateix Peret d'aquest gènere musical, que va assegurar que és una fusió de "música gitana, ritmes afrocubans i Elvis Presley".

Alhora, la revista musical aprofita per parlar del missatge de la rumba, "ballar els seus problemes", agrupat en el famós "ventilador", que combina cops de percusió i acords a la guitarra, i un so de "big band que ha evolucionat per abastar elements del reggae, ska, jazz i salsa".​