Ronnie Spector, cantant de soul i fundadora del mític grup The Ronettes, va morir aquest dimecres per culpa del càncer als 78 anys a Connecticut, segons va informar la seva família en un comunicat. Ronnie, nascuda i batejat com Veronica Yvette Bernett, serà recordada juntament amb seu grup pels seus dos principals èxits Be my baby i Baby I love you, versionades per grups de tots els estils durant dècades.

Ronnie Spector 2014Ronnie Spector va fundar The Ronettes amb la seva germana Estelle i la seva cosina Nedra Talley. / CC

Va fundar un dels "grups de noies" més famosos dels 60 i els 70

Les Ronettes, un dels més famosos "grups de noies" en voga en els anys seixanta i setanta i nascut al barri novaiorquès de Harlem, va ser format el 1957 per Ronnie, la seva germana Estelle i la seva cosina Nedra Talley. El 1961 les tres van guanyar un cèlebre concurs de talents del Teatre Apollo de Harlem, que era com el centre de l'univers de la música negra de Nova York, i van començar a gravar.

Però no va ser fins a 1993, quan la cantant tenia només 20 anys, que van ser descobertes pel famós productor Phil Spector, qui es va casar amb Ronnie (d'aquí el seu cognom de casada) en un matrimoni que va durar fins a 1972. Gran part de la seva fama la hi deuen a aquesta associació, ja que se li considerava l'autèntic rei Mides de la música pop."El nostre estimat àngel terrenal, Ronnie, ha deixat avui aquest món després d'una breu batalla amb el càncer. Va estar (acompanyada) per la seva família i en braços del seu marit, Jonathan", va dir en un comunicat la família, que va demanar intimitat en aquests moments i va prometre "una celebració de la vida de Ronnie i de la seva música que serà anunciada més endavant".
 
La família precisa que Ronnie va demanar que en lloc de flors, els qui ho desitgin aportin donatius als refugis locals de dones o al Fons del col·legi indi americà. "Ronnie va viure la vida amb brillantor als ulls, una actitud orgullosa, un sentit de l'humor genial i un somriure a la cara. Estava plena d'amor i gratitud", conclou la família en el seu comunicat.