Aquest divendres arriba als cinemes la nova pel·lícula de Paco León, Rainbow, que ja es va estrenar el passat 18 de setembre en la 70a edició del Festival de Sant Sebastià, i que passarà per la gran pantalla abans d'arribar oficialment a Netflix el pròxim 30 de setembre. El projecte cinematogràfic liderat per León compta amb l'aclamada productora Sandra Hermida, reconeguda amb el Goya a la Millor Direcció de Producció per El orfanato, Lo imposible i Un monstruo viene a verme, totes elles produïdes de la mà de la filial cinematogràfica de Mediaset España, i al Millor Documental per Garbo, el hombre que salvó el mundo

'Rainbow', la nova pel·lícula de Paco León, arriba a Netflix

Produïda per Telecinco Cinema en col·laboració amb Los amics de Dorothy AIE i amb la participació d'Andy Joke i Colosé Producciones, el repartiment de Rainbow està encapçalat per la cantant Dora –que debuta en la interpretació–, el raper i actor Ayax Pedrosa, l'artista i agitador cultural nigerià Wekaforé Jibril (Spirit Disco) i noms consagrats com Carmen Maura, Carmen Machi i Luis Bermejo. El completen Hovik Keuchkerian, Samantha Hudson, Carmina Barrios i Soraya Yasmin, a més de comptar amb la col·laboració especial de Rossy de Palma i Ester Expósito..

rainbow1
Paco León juntament amb Dora durant el rodatge de Rainbow. / Netflix

L'argument de Rainbow explica la història de Dora, una adolescent amb un talent extraordinari per a la música i una energia interior difícil de contenir. Després d'una forta discussió amb el seu pare el dia del seu aniversari, Dora marxa de casa en companyia del seu gos Toto i comença un viatge a la recerca de la seva mare, que no ha conegut perquè va desaparèixer quan ella era un nadó. Pel camí va fent nous amics amb qui s'embarca en un road trip rumb a Ciutat Capital, però també s'enfronta a perillosos enemics que proven d'impedir per tots els mitjans que descobreixi el misteri del seu passat. Però la seva vitalitat i la seva màgia de l'ajuden a arribar al final del seu viatge, que és el principi d'un altre

Paco León es consolida en el cinema

La trajectòria de Paco León com a director ha anat de la mà de Sandra Hermida, que va produir el 2014 el seu segon llargmetratge, Carmina y amén, i el 2018 el seu reeixit debut en la ficció televisiva, Arde Madrid. Hermida també és la productora de pel·lícules com Way Down, El secreto de Marrowbone, Contratiempo, Cinco lobitos i La sociedad de la nieve, pendent d'estrena, i de sèries com Alma —acabada d'estrenar a Netflix—, El inocente i Fácil, que veurà la llum el 2022.

Amb guió coescrit pel director juntament amb Javier Gullón, la pel·lícula aposta per la barreja de diferents disciplines artístiques com la dansa, la moda, les arts plàstiques i la música, per narrar, de forma original i trencadora, el viatge iniciàtic d'una adolescent en una versió lliure inspirada en el clàssic literari El meravellós Mag d'Oz. Completen l'equip tècnic Begoña Muñoz Corcuera (direcció de producció); Marc Miró (direcció de fotografia); Idoia Esteban (direcció d'art); Carolina Galiana (vestuari); Rubén Mármol (maquillatge i perruqueria); Ana Álvarez-Ossorio (muntatge) o Jorge Adrados (so directe). A la producció musical destaca la cuidada tasca coordinada i liderada per Diego Postigo.