La Reial Acadèmia Espanyola (RAE) ha anunciat aquest dimarts que ha actualitzat el Diccionari de la llengua espanyola (DLE) amb més de 2.500 termes nous, entre esmenes i addicions, que han estat inclosos a la seva edició digital.

La pandèmia és la protagonista de l'actualització, i és que la RAE ha adoptat noves paraules com 'coronavirus', 'COVID', 'desconfinar' o 'desescalada', totes elles entre les més consultades aquest any. Paz Battaner, directora del diccionari i acadèmica de la institució, ha explicat que, en castellà, Covid cal escriure'l en majúscules i que aquest terme té gènere masculí i femení.

En el cas de 'confinamiento', en canvi, només ha calgut modificar la seva accepció, que fins ara feia referència a un càstig i ara ja no és una penalització.

La RAE es modernitza

A banda de les paraules vinculades al coronavirus, però, l'edició 23.4 ha incorporat termes com 'emoji',  'emoticono', 'trol', 'trolear', 'finde', 'fascistoide', 'animalismo', 'macho alfa', 'nacho' o 'gastrobar'.

El director de l'acadèmia, Santiago Muñoz Machado, ha explicat que l'acceptació de paraules com 'finde', per exemple, són "una picada d'ullet als habitants d'Espanya". "A mi no m'agrada, però la majoria de parlants l'utilitza", ha dit.

En el cas de paraules com 'hilo', la RAE ha afegit una nova accepció, en aquest cas relativa al seu ús en fòrums d'internet o xarxes socials per parlar d'una cadena de missatges publicats sobre un mateix assumpte.

Des de 1726, la RAE revisa contínuament el seu diccionari, que compta amb més de 100.000 entrades, 2.500 de les quals introduïdes aquest any.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat