El dia de la Mercè el Teatre Almeria recupera Qui ets? una obra de Màrius Serra dedicada al seu fill Llullu, que havia nascut amb paràlisi cerebral i que va morir fa 10 anys. L'obra de teatre, dirigida per Joan Arqué, sorgeix a partir del llibre Quiet (Empúries Editorial), en què Serra explicava l'experiència de tenir un fill "quiet" (en referència a aquells que mai no podran córrer). L'espectacle es podrà veure fins al 13 d'octubre. Les entrades ja es poden comprar per internet.

Serra pretén amb aquesta obra sensibilitzar sobre els problemes dels nens "quiets". Però Qui ets? és, sobretot, un cant a la vida, que pretén alhora, fer riure i emocionar. La història parteix del somni del pare d'un nen malalt, que espera veure'l, algun dia, córrer com els altres nens. L'obra reconstrueix el trajecte vital que suposa la convivència amb un nen amb aquests problemes. Però Qui ets? no es planteja com un drama, sinó com "un espectacle ple de llum". Aquest muntatge de petit format està interpretat per Òscar Muñoz, Judit Farrés i Roger Julià, i en ell la música hi juga un paper clau.

QUIETS CristinaClaramunt36

Màrius Serra explica que quan passejava amb el seu fill tothom els mirava, i podien expressar por, joia, inquietud o fins i tot fàstic. Qui ets? és una pregunta que interpela directament a l'espectador i a la seva mirada sobre l'altre. De fet, Serra va començar a escriure aquesta obra com a resposta a l'enrabiada amb la mestressa d'una trattoria de Gènova que no va acceptar la presència d'en Llullu. Ara bé, Serra no va voler escriure una obra biogràfica: el protagonista de Qui ets? podria ser qualsevol persona amb discapacitat. I qui el contempla, qualsevol de nosaltres.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat