Els artistes catalans Cesc Gay, Eduard Fernández, Àlex BrendemühlDavid Verdaguer i David Victori han estat nominats als Premis Feroz, els guardons que serveixen d'avantsala dels Goya i que, per a molts, tenen l'etiqueta de Globus d'Or espanyols. En categoria cinematogràfica, el film amb més nominacions és La boda de Rosa, amb nou. Pel que fa a les sèries, Patria és la més destacada amb set.

La boda de Rosa, Patria i Antidisturbios arrasen

Entre les pel·lícules amb més nominacions hi ha La boda de Rosa (9), Akelarre i Las niñas (6), i Los Europeos, No matarás i Sentimental (4). En la categoria de les sèries, les que acumulen més nominacions són Patria (7); 30 Monedas i Antidisturbios (6); Veneno (3), i Vamos Juan (2), segons han anunciat Inma Cuesta i Andrés Velencoso. 

Estan nominats a la Millor Direcció Icíar Bollaín, per La Boda de Rosa; el barceloní Cesc Gay, per Sentimental; Luis López Carrasco, per El año del descubrimiento; Pilar Palomero, per Las niñas, i el manresà David Victori, per No matarás

Pel que fa a la categoria de Millor Actor Protagonista hi ha Raúl Arévalo, per Los Europeos; Javier Cámara, per Sentimental; Javier Gutiérrez, per Hogar; Mario Casas, per No matarás, i el gironí David Verdaguer, per Uno Para Todos. Com a Millor Actriu Protagonista, aspiren al premi Amaia Aberasturi, per Akelarre; Andrea Fandos, per Las niñas; Patricia López Arnaiz, per Ane; Kiti Manver, per El inconveniente, i Candela Peña, per La boda de Rosa.

david victori mario casa no mataras ACN

David Victori i Mario Casas, durant el rodatge de No matarás. (ACN)

Entre els nominats a Millor Guió hi ha Marina Parés Pulido i David Pérez Sañudo, per Ane, Luis López Carrasco i Raúl Liarte, per El año del descubrimiento; Icíar Bollaín i Alicia Luna, per La boda de Rosa; Javier Fesser i Claro García, per Historias Lamentables, i Pilar Palomero, per Las niñas

En la categoria de Millor Actor de Repartiment han estat seleccionats Chema Del Barco per El plan; Ramon Barea per La boda de Rosa; Juan Diego Botto, per Los Europeos, el barceloní Àlex Brendemühl, per Akelarre; Sergi López per La boda de Rosa, i Alberto San Juan, per Sentimental. Com a Millor Actriu de Repartiment, estan nominats Juana Acosta, per El inconveniente; Verónica Echegui, per Explota explota; Natalia de Molina, per Las Niñas; Natalie Poza, per La boda de Rosa, i Paula Usero, per la mateixa pel·lícula.

Nominacions en sèries

Com a Millor Actor Protagonista de Sèrie, hi ha nominats Raúl Arévalo, per Antidisbturbios; Javier Cámara, per Vamos Juan; Eduard Fernández per 30 Monedas; Álex García, per Antidisturbios, i Hovik Keuchkerian, per Antidisturbios. Com a Millor Actriu protagonista estan cridades a guanyar Ane Gabarain, per Patria; Elena Irureta, per Patria; Vicky Luengo, per Antidisbturbios; Megan Montaner, per 30 Monedas, i Daniela Santiago, per Veneno

Ente els actors de repartiment de Sèrie hi ha Patrick Criado, per Antidisturbios; Mikel Laskurain, per Patria; Eneko Sagardoi, per Patria; Manolo Solo, per 30 Monedas, i Willy Toledo, per Los favoritos de Midas. Entre les actrius, hi ha Susana Abaitua, per Patria, Macarena Gómez, per 30 Monedas; Carmen Machi, per 30 Monedas; Loreto Mauleón, per Patria; i Paca 'La Piraña' per Veneno.

Segons ha explicat la presidenta de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya (AICE), Maria Guerra, la vuitena edició de la gala –prevista pel 8 de febrer a l'Auditori d'Alcobendas– se celebrarà presencialment amb un 50% d'ocupació i també en línia seguint els protocols contra el coronavirus.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat