Estic convençuda que no és la primera vegada que dic això després d'anar a veure un musical, però tot el que toquen Àngel Llàcer i Manu Guix ho converteixen en màgia. Ho van fer amb El Petit Príncep, que torna cada nadal, La jaula de las locas, La tienda de los horrores i ara amb un clàssic: Cantando bajo la lluvia.

Aquesta parella artística, que arrossega una amistat des de fa més de 20 anys, ha portat l'adaptació del musical clàssic Singing in the rain (1952) al teatre Tívoli de Barcelona. I no només això, Llàcer i Guix han aconseguit fer ploure dins del teatre de la capital catalana!.

La producció més gran a la que s'han enfrontat 

Aquesta és la producció més gran que han fet mai Llàcer i Guix, que també s'han acompanyat de Myriam Benedited que s'ha sumat a l'equip de direcció. Per tot això, l'elenc, format per 23 actors encapçalats per Ivan Labanda, Diana Roig i Ricky Mata, "ha estat treballant el triple del que es fa en un musical convencional", va indicar Llàcer en declaracions a l'ACN. L'equip directiu va remarcar la dificultat que suposa amortitzar l'espectacle amb les restriccions d'aforament vigents, però va sostenir que és un "repte" que assumeixen "des de l'optimisme i les ganes de ser-hi".

Aquesta gran producció compta amb 23 actors, 9 músics i 23 tècnics que treballen en un show que compta amb 14 números musicals, 75 canvis d'escena, 300 memòries de llum i 190 canvis de vestuari. Escenogràficament el musical disposa de 1.000 litres d'aigua amb què es replica la icònica pluja que dóna nom a l'espectacle. Per fer-ho possible, s'ha adaptat el terra perquè pugui filtrar l'aigua i s'han construït diversos tancs d'emmagatzematge sota l'escenari que permeten reutilitzar-la a cada funció.

L'elegància de Labanda

Que Ivan Labanda és un gran cantant i un gran actor (l'hem vist fent moltes imitacions a Polònia) ja ho sabíem, el que no teníem tant clar és que Labanda és un ballarí excel·lent. L'actor interpreta el protagonista de l'obra, Don Lockwood, un actor de cinema mut que s'enamora d'una actriu de teatre, Kathy Selden, interpretada per Diana Roig. Els dos protagonistes sempre estan acompanyats del seu bon amic Cosmo Brown, interpretat per Ricky Mata. Els tres junts portaran el cinema amb veu als estudis on treballen (l'obra està ambientada als anys 20).

Labanda i Roig ballen i canten amb una sincronització i una química que fan que l'espectador es pensi que han treballat junts tota la vida. No paren ni un moment de moure's amb uns números de cant i ball molt exigents i en cap moment se'ls sent panteixar.

Val la pena anar al Tívoli a veure aquest elenc i a escoltar cançons tan conegudes com Singing in the rain, Good Morning o Make 'em laugh. Pel que fa a la traducció d'algunes de les cançons, els directors van indicar que "les que fan avançar la trama s'han de traduir perquè la gent ho pugui entendre". No obstant això, les cançons més icòniques es mantenen en anglès perquè "no tindria sentit traduir una cançó que s'ha escoltat sempre en una llengua concreta".

 

Foto principal: Ivan Labanda i l'elenc del musical interpretant Singing in the rain / ACN