Els Pets i La Ludwig Band actuaran el proper divendres 29 de novembre a Londres. La promotora musical catalano-anglesa Bona Gents és qui organitza el concert, després de portar les actuacions dels Tyets i la Julieta a la capital anglesa el desembre passat i repetir la fórmula el passat mes de maig amb Figa Flawas i Triquell. Per anunciar el concert, la promotora ha creat un vídeo on es recrea el món de James Bond i juga amb les cabines telefòniques vermelles angleses i les antigues de Barcelona. La dibuixant Pilarín Bayés fa el paper d’M (cap dels serveis secrets anglesos), Lluís Gavaldà es posa en el paper de Bond i els integrants de la Ludwig Band fan d’agents especials. El concert d'Els Pets i La Ludwig Band, patrocinat per Estrella Damm UK i amb el suport del casal catalanoanglesa Catalans UK, se celebrarà a la sala SCALA (Kings Cross) amb capacitat per a 800 persones, i part dels beneficis es destinaran a l'Escola Catalana de Londres. 

Darrere del concert hi ha la promotora musical catalanoanglesa Bona Gents, fundada per Oriol Vidal i Benet Aragay, que organitza el tercer espectacle després dels èxits de la resta d'actuacions catalanes a la capital britànica. Bona Gents va néixer a principis de 2023 amb el cor dividit entre Londres i Barcelona per dinamitzar, connectar i apropar la cultura musical catalana al Regne Unit. Abans de la pandèmia de la covid-19 existia al Regne Unit l'entitat Roxy in Subtitles, que portava a Londres artistes emergents de Catalunya i Espanya. Aquesta organització, però, va desaparèixer. Amb un alt interès per la música, Vidal i Aragay van proposar-se agafar el relleu d’aquesta entitat per donar “oportunitats” als músics catalans. 

Lluís Gavaldà - Els Pets - ACN
Foto: ACN

Els Pets celebraran 40 anys damunt dels escenaris el 2025

La notícia arriba poc després que els de Constantí anunciessin una gran festa per 2025 en motiu del seu 40è aniversari. El grup va fer públic que el proper any, quan celebrin 40 anys damunt dels escenaris, faran una ronda de concerts amb dos espectacles complementaris en què interpretaran íntegrament quatre dels seus discos més coneguts: Calla i balla (1991), Bon dia (1997), Agost (2004) i Som (2018). D'aquesta manera, un dels xous comptarà amb les cançons de Calla i balla i Som, mentre que a l'altra interpretaran els temes de Bon dia i Agost. La primera opció per veure'ls serà els propers 1 i 2 de febrer a l'Auditori de Girona i, tot i que de moment encara no se saben més dates, més cites s'aniran anunciant properament.

Els Pets és un grup de rock català i pop rock originari del poble de Constantí (Tarragona). Els seus components són Lluís Gavaldà a la veu i guitarra, que n'és també el principal compositor i líder, amb Joan Reig a la bateria i Falin Cáceres al baix. Amb quasi quatre dècades de trajectòria a la butxaca, són considerats com un dels grans referents de la música pop-rock catalana, amb una evolució sonora que va transitar en els seus inicis pel rock irreverent i festiu per reinventar-se més tard cap al pop d'autor costumista amb lletres d'alta qualitat literària. Al trio fundador oficial s'hi sumen actualment tres músics més: Joan-Pau Chaves (teclats), en el grup des del 2001, Jordi Bastida (guitarra) i Marcel Cavallé (guitarra).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!